Bursa Osmangazi'de Suriyeli Huzursuzluğu

Bursa'da meydana gelen olayda önceki akşam kahveciyi Suriyeliler bıçakladı. Bugün ise mahalleli toplandı ve Suriyelilerin dükkanlarını dağıttı.

Bursa Osmangazi'de Suriyeli Huzursuzluğu

Bursa 'da Suriyeli gerilimi yaşandı.

Bursa 'nın merkez İlçesi olan Osmangazi 'de bulunan Başaran Mahallesi 'nde feci olay önceki gün gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre yaklaşık olarak 20 kişiden oluşan Suriyeli bir gruptan kaçan bir çocuk, Mehmet Karaman 'a ait olduğu öğrenilen kahvehaneye sığındı. Suriyeli gruptan kaçan ve kahveye gelerek buraya sığınan çocuk geri verilmedi. Suriyeli grup ise kahveye geldi ve o çocuğun kendilerine teslim edilmesini istedi. Bu isteği kahvehane sahibi Mehmet Kahraman reddetti.

Ret cevabı alan Surliyeliler bu duruma sinirlendi ve bıçakla Kahraman 'a saldırdı. Elinden ve karnından yaralanan kahvehane sahibi Mehmet Kahraman, bölgedeki arkadaşları tarafından hemen Muradiye Devlet Hastanesi 'ne kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Yaşanan bu feci olaya ise kahvehanede bulunanlar sert şekilde tepki gösterdi. Bu tepki üzerine korkan grup bölgeden kaçarak uzaklaştı.

Önceki gün yaşanan bu olayın ardından bugün akşam saatlerinde 200 kişi toplandı. Kahvehanedekiler de dahil olmak üzere yaklaşık 300 kişi olan grup, mahallede Suriyelilere ait olan işyerlerine saldırdı ve bu dükkanların camlarını kırdı.

Mahalenin savaş alanına dönmesi ile polis ekiplerine durum bildirildi. İhbar üzerine kısa süre içinde bölgeye gelen polis ekipleri, duruma müdahale etti. Mahallemizde Suriyeli istemiyoruz diyerek sloganlar atan kalabalık grup, çevik kuvvet polisleri tarafından güçlükle ikna edilmeye çalışıldı. Ancak aşırı derecede sinirli olan grup ikna edilemedi ve polis ekipleri müdahalede bulundu.

Polisin müdahalesi sonrası öfkeli kalabalık dağıldı ve polis bölgede incelemede bulunarak soruşturma başlattı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kamubulteni.com | Ankara