Bucak'ta 1400 Kişi Zehirlendi! Kaymakamdan Açıklama Geldi

Burdur Bucak Kaymakamı Sezgin, şehir şebekesinde bulunan bakterilerle mücadele edildiğini söyledi.

Bucak'ta 1400 Kişi Zehirlendi! Kaymakamdan Açıklama Geldi

Burdur'un Bucak ilçesinde yüzey sularının içme suyuna karışması neticesinde 2 depoda oluşan bakteri sebebiyle, vatandaşlar hastanelere bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle başvurdu. İlk gün 800'ü geçen başvuru sayısının kısa süre sonra 1400'ü geçtiği öğrenilirken, Bucak Kaymakamı Sezgin, konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.  

Bucak Kaymakamı Yalçın Sezgin, "Bucak'a içme suyu veren 29 kuyunun suyu laboratuvar ortamında incelendi. İki kuyuda yüzey sularından kaynaklanan yoğun kirlenme olduğu tespit edildi. Evsel atıkların aşırı yağışlarla süzülmeden taban sularına indiği için kirlenmiştir. İlçemizde iki kuyuda kirliliği bulduk ve devre dışı bıraktık. İlçemizin içme suyunu sağlayan daha 20 kuyumuz var. Bunlarda laboratuvar sonuçlarına göre bir kirlilik rastlanmadı. Ayrıca içme sularımızı periyodik şekilde laboratuvar analizini yaptırıyoruz.50 yıllık depo var ve yapıldığı tarihi kimse hatırlamıyor. Biz 29 depodan aldığımız suyu depolarda yapılan klorlama ile şehrimize aktarıyoruz. Şehrin içme suyu şebekesi eski tarihli. Yıllarca yatırım yapılmamış, küçük tedbirlerle bugüne kadar gelmiş. Buna ilişkin ciddi anlamda bir çalışma yapmakta yarar var.Bucak büyük bir ilçe, mutlaka rahatsızlıklar olacak. Ama sağlık kuruluşlarımızda mide bulantısı, kusma ve ishal salgını vakaları azaldı. Yine de tedbirli olmalıyız. İçme suyu kuyusundaki bakterinin bulaşmanın yayılma ihtimali var. Aynı hane içerisindeki vatandaşlarımızın birbirleriyle temaslarında dikkatli olmalı, hijyene önem vermeli, hasta olan bireyle temaslarına dikkat etmeleri gerekmektedir." dedi.

Kamudan haberler, yerel haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonoımi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA