Bolu'da Piyasa Değeri 72 Milyon Dolar Olan Kaliforniyum Ele Geçirildi (Kaliforniyum Nedir?)

Son dakika haberi: Bolu 'da flaş operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda Kaliforniyum ele geçirildi. Nükleer silah başlığı yapımında ve atom enerjisi santrallerinde kullanılan Kaliforniyumun 18.01 gram olduğu ve piyasa değerinin 72 milyon dolar olduğu belirtildi.

Bolu'da Piyasa Değeri 72 Milyon Dolar Olan Kaliforniyum Ele Geçirildi (Kaliforniyum Nedir?)

Bolu Emniyet Müdürlüğü bir operasyon düzenledi ve  düzenlenen operasyonda, bir otomobilde nükleer silah başlıkları ve atom enerjisi santrallerinde kullanılmakta olan 18,01 gram kaliforniyum elementi ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre Bolu 'daki operasyonda, "kaliforniyum" olduğu değerlendirilen 18,01 gram radyoaktif madde polis ekipleri tarafından ele geçirildi. Bolu Valiliği konu ile ilgili bir açıklama yaptı ve açıklamada, Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında Atatürk Orman Parkı yanında durdurulan bir otomobile operasyon düzenlendiğini kamuoyuna duyurdu.

Düzenlenen operasyon kapsamında, içinde arama yapılan araçta nükleer silah başlıkları ve atom enerjisi santrallerinde kullanılmakta olan 18,01 gram kaliforniyum maddesinin ele geçirildiğine yer verildi.

PİYASA DEĞERİ 72 MİLYON DOLAR

Söz konusu açıklamada, piyasada değeri yaklaşık olarak 72 milyon dolar olduğu değerlendirilen ve ithali, sevki ve bulundurulması yasal izne tabi olan maddenin, incelenmek üzere Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna gönderildiği ve sürecin devam ettiği belirtildi.

Düzenlenen operasyonda ekiplerin, ele geçirilen kaliforniyum maddesiyle ilgili 5 şüpheli hakkında soruşturma başlattığı belirtildi.

Soruşturma devam ediyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA