Belediye, Çöplerini Ortaya Atanların Çöpünü Toplayın Onların Bahçesine Bıraktı

Erdek Belediyesi, çöplerini ortalığa atanların çöplerini kepçe ile aldı o vatandaşların ev ve işyerlerinin bahçelerine bıraktı.

Belediye, Çöplerini Ortaya Atanların Çöpünü Toplayın Onların Bahçesine Bıraktı

Çöpünü kamusal alana bırakanlara belediyeden ders.

Erdek Belediyesi, son günlerde artan ihbarlar sonrası ilçe genelinde bir çöp temizliğine çıktı. Ekipler, kamıusal alana çöplerini bırakan ev ve işyeri sahiplerine farklı bir ceza kesti. 

Belediye ait bir kepçe, zabıta ekipleri ile birlikte kamusal alanlara bırakılan çöpleri aldı ve çöpleri attığı belirlenen kişilerin ev ile işyerlerinin bahçelerine bıraktı. Yayımlanan video ise sosyal medya üzerinde gündem oldu. 

Konu ile ilgili CHP'li Erden Belediyesi 'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Temizlik İşleri birimimiz tarafından geçtiğimiz günlerde iş makinaları ile kamplar bölgesi temizlenmiştir. Ardından bölgede bulunan bazı işletmeler, siteler ve yazlıklardan kamusal alana çöp, moloz, katı atık, ağaç dalları vb. şeylerin kaldırım, yol ve arsalara atıldığı gözlemlenmiştir. Ekiplerimiz bu durumu önlemek adına, bölgede yaşayan ve kamusal alana çöp moloz vs. atanları uyarmış ve gerekli yaptırımları uygulamışlardır. Bugün yapılan uygulamada ise; Zabıta ekiplerimiz kontrolünde kamusal alanlara bırakılan atıklar sahiplerine iade edilmiştir.”