Bakanlık Acı Bilançoyu Açıkladı: 89 Ölü , Yüzlerce Yaralı Var

Son dakika açıklaması İçişleri Bakanlığından geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada tatilin ilk 6 gününde meydana gelen kazaların bilançolarına yer verildi.

Bakanlık Acı Bilançoyu Açıkladı: 89 Ölü , Yüzlerce Yaralı Var

Kurban Bayramı tatili yurt genelinde faciaya dönüştü. Trafik kazaları 10 kat daha fazla artarken kazalarda 89 kişi hayatını kaybetti. 

Konu ile ilgili bir yazılı açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, tatilin ilk 6 gününde kaza bilançosunu açıkladı. Buna göre ülke genelinde ilk 6 günde toplamda 69 adet ölümlü trafik kazası meydana geldi. 

Yapılan yazılı açıklamada, 69 adet ölümlü kazadan 27 'sinin tek taraflı meydana geldiği, 25 tanesinin ise yandan çarpma, arkadan çarpma ve karşılıklı çarpışma şeklinde meydana geldiğine yer verildi. 17'sinin ise yayaya çarpma şeklinde olduğu belirtildi. 

Açıklama şu şekilde;

"Özellikle, bayram tatilinin son günleri olan 25-26 Ağustos 2018 Cumartesi ve Pazar günleri tatil dönüşü nedeniyle karayolu güzergahlarında aşırı yoğunluk olacağı öngörüldüğünden, vatandaşlarımızın bayram sevincinin hüzne dönüşmemesi ve toplum olarak hepimizi derin üzüntüye boğan can kayıplarının yaşanmaması için alınmış olan tüm trafik Taraftarium tedbirlerinin yanında, vatandaşlarımızın;

  • Dönüş planlamalarını trafik yoğunluğunun artacağı bu tarihleri dikkate alarak yapmalarını,
  • Kazaların büyük kısmı seyahatin varış noktasına yakın mesafelerde gerçekleştiğinden, vatandaşlarımızın varış noktasına yaklaşıldığında yorgun ve uykusuz araç kullanılmaması açısından özellikle bu noktalarda olmak üzere araç dışında kısa süre dinlenmelerini ve yolculuğun tamamında ise her iki saatte bir 10 dakika mola vermelerini,
  • Aşırı hızlı ve yorgun/dikkatsiz araç kullanmama, takip mesafesine uyma, yol kenarlarında ve tesis girişlerinde yol üzerine park veya duraklama yapmama gibi kurallara titizlikle uymalarını,
  • Araca (otobüsler dahil) bindikleri andan itibaren muhakkak emniyet kemerlerini takmalarını,
  • Kırmızı Düdük kampanyası çerçevesinde çocuklarımızın, aşırı hız, emniyet kemeri, cep telefonu kullanma ve sigara içme konusundaki uyarılarını dikkate almalarını kendileri, sevdikleri ve ülkemiz adına önemle rica ediyor, tüm vatandaşlarımıza “Kazasız” dönüş yolculukları ve “İyi Bayramlar” diliyoruz."

Kamubulteni.com  | Ankara