ATM Memuru İddaa'dan Para Kaybedince Öyle Bir Şey Yaptı ki..

ATM'lere para yatıran ve ATM'lerdeki paraları bankaya götüren personel, iddaa şans oyunundan para kaybedince zimmetine para geçirmeye başladı.

ATM Memuru İddaa'dan Para Kaybedince Öyle Bir Şey Yaptı ki..

Erzurum 'da meydana gelen olayda, bir ATM 'nin ikmal ve boşaltma işlemi sorumlusu Ahmet Eslek, iddaa adlı şans oyunundan para kaybedince çalıştığı bankaya eksik para yatırdı ve 4 milyon 484 bin lirayı zimmetine geçirdi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Ahmet Eslek ve avukatı Mustafa Zinnur Kara ile çalıştığı bankanın avukatı Nesrullah Avar katıldı.

Cumhuriyet Savcısı, müşteri banka personeli ve bankamatiklere para yatırma ile görevlendirilen sanığın değişik tarihlerde bankamatiklere eksik para yatırarak zimmet suçu işlediğini söyledi.. Esas hakkındaki mutalaanin okunmasının ardından sanık avukatı söz aldı ve sadece iç denetim mekanizmasının sağlıklı çalışmayışından kaynaklı suistimalin söz konusu olduğunu savunarak, ilgililerin bankamatikler üzerinde denetim yapmadığını söyledi.

Avukat, müvekkilinin zimmete geçirilen parayı ödemek için ciddi şekilde gayret içinde olduğunu söyleyere, 1,5 yıldır tutuklu bulunan Eslek 'in tahliye edilmesini istedi.Banka avukatı Avar ise bankanın zararının hiçbir suretle karşılanmadığını bildirerek, şikayetleri doğrultusunda sanık hakkında mahkumiyet kararı verilmesini mahkemeden istedi.

Son sözü sorulan sanık Ahmet Eslek, pişman olduğunu ve söz konusu zararı ödeyeceğini söyledi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Ahmet Eslek'i zimmet suçundan önce 6 yıl hapis cezasına çarptırdı.

TAHLİYE EDİLDİ

Sanığın suçu zincirleme şekilde işlemesi nedeniyle cezasını 7 yıl 6 ay hapis ve 6 gün karşılığı adli para cezasına çıkaran heyet, Eslek'e verilen cezayı daha sonra duruşmalardaki iyi hali sebebiyle 6 yıl 3 ay hapis ve 5 gün karşılığı adli para cezasına düşürdü.

Bankanın uğradığı 4 milyon 484 bin 418 lira zararı ödemesi de kararlaştırılan sanık, tutuklu bulunduğu süre dikkate alınarak hükümle tahliye edildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA