Ardahan Pasof'ta Bir Köy Heyelan Riski Nedeniyle Boşaltıldı

Ardahan'ın Pasof ilçesine bağlı Savaşır köyünün heyelan riski nedeniyle boşaltıldığı açıklandı.

Ardahan Pasof'ta Bir Köy Heyelan Riski Nedeniyle Boşaltıldı

Ardahan Pasof'ta Bir Köy Heyelan Riski Nedeniyle Boşaltıldı

Ardahan'ın Pasof ilçesine bağlı Savaşır köyünün heyelan riski nedeniyle boşaltıldığı açıklandı. Pasof Kaymakamı Enver Yılmaz, "Bu risk köyün tamamı mı yoksa bir kısmı için mi var onu uzman arkadaşlar tespit edecek. Özellikle gece kimseyi köyde bırakmıyoruz. Teknik ekip inceleme yaptıktan sonra durum netleşecek" şeklinde konuştu.

Yılmaz, 90 kişinin yaşadığı 50 haneli Savaşır köyündeki arazilerde oluşan yarıklarla heyelan riski tespit ettiklerini, riskin köyün tamamı için mi yoksa kısmi mi olduğunun tespiti için AFAD Müdürlüğü görevlilerinin çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Yılmaz, "Bu risk köyün tamamı mı yoksa bir kısmı için mi var onu uzman arkadaşlar tespit edecek. Özellikle gece kimseyi köyde bırakmıyoruz. Teknik ekip inceleme yaptıktan sonra durum netleşecek. Şu an vatandaşımızın çoğu yaylada, diğerlerini ise ilçemizde misafir ediyoruz." dedi.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA