Adli Kontrolle Bırakılan Alpaslan Kuytul Yeniden Tutuklandı

Son dakika haberi: Hakkında önceki gün adli kontrol kararı verilen Alpaslan Kuytul , savcının itirazı sonrası tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Adli Kontrolle Bırakılan Alpaslan Kuytul Yeniden Tutuklandı

Son dakika haberi: Alpaslan Kuytul yeniden tutuklandı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde önceki gün görülen duruşmanın üçüncü gün oturumunda tutuklu sanıklar Veysel Dörtgöz, Alparslan Kuytul ve Ali Alagöz'ün yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edilmesi yönünde karar kılındı.

Kararın ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı adına duruşma savcısının, tahliye kararına ilişkin Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesine itiraz edildi. Bir üst mahkemeye yapılan itiraz üzerine, mahkeme sanıklar Alparslan Kuytul ve Ali Alagöz 'ün tekrar tutuklanması ve cezaevine gönderilmesi yönünde karar verdi.

TEKRAR TUTUKLANDILAR

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik devam eden derin soruşturma kapsamında, vakfın kurucu başkanı olan ve tutuklu Alparslan Kuytul 'un da aralarında yer aldığı 3 'ü tutuklu  olmak üzere 45 sanık hakkında, ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek", "özel belgede sahtecilik", "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık", "kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık", "mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek" suçlarından 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmış ve deva Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanmıştı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesince görülen ilk duruşmada tutuklu sanıklar Veysel Dörtgöz, Alparslan Kuytul ve Ali Alagöz'ün yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilmişti.

Kamubulteni.com   | Ankara