Adıyamanlılar ile Malatyalılar Arasındaki Kavga Büyüyor

Adıyamanlılar ile Malatyalılar arasındaki sınır kavgası gittikçe büyüyor. Geçtiğimiz gün yaşanan kavga sonrası sınıra gelen Malatyalı grup meydan okudu.

Adıyamanlılar ile Malatyalılar Arasındaki Kavga Büyüyor

Adıyaman ile Malatya arasında sınır kavgası.

İki il arasında kavga çıktı. Geçtiğimiz hafta sınır yüzünden çıkan tartışmada 5 kişi yaralanmıştı. Tosun Paşa filmindeki Yeşil Vadi kavgası gibi gittikçe büyüyen tartışmada ; yayladan yıllar boyu birlikte geçimini sağlayan il sakinleri, artık birlik ve beraberlik istemiyor.

Adıyamanlı bir grup gçeitğimiz hafta yol açmak isteyen Malatyalılarla kavga etmiş ve 5 kişi yaralanmıştı. 

Yaylada bugün Malatyalılar toplandı ve Adıyamanlılara seslendi. 

O yaylanın kendilerine ait olduğunu ifade eden Malatyalılar, eylem yaptı ve yetkilierden yardım istedi.  Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi ile Adıyaman' ın Çelikhan ilçesi sınırında bulunan yayla ile ilgili Malatyalılar, yaylanın İsmet İnönü döneminde kendilerine verildiğini söyledi.

Olayın daha da büyümeden yetkililerce sınırın belirlenmesi gerektiğini ve bu tartışmaya son verilmesini isteyen Malatyalılardan  İlhan Özcan, sınırın net bir şekilde çizilmesini isteyerek şu açıklamayı yaptı:

"Sınırın tabelası bir 7 kilometre aşağı, bir 7 kilometre yukarı çekiliyor. Bunlarla kim oynuyor? Bu yetkililerimiz, bunları görmüyorlar mı? İki köy niye birbirine düşman olsun? Niye birbiriyle kavga etsin?"

Karagözler Dernek Başkanı Abdullah Sarı, olay ile ilgili açıklama yaptı ve olayın büyümeden çözülmesi gerektiğini söyleyerek, "En kısa zamanda bu işler çözülürse, hepimiz memnun bir şekilde mutlu bir şekilde, işimize gücümüze bakarız.” dedi. 

5 KİŞİYİ DÖVÜP KAÇMAKLA OLMAZ...

Geçtiğimiz gün meydana gelen kavga ile ilgili konuşan Asrın İş adamları Derneği Malatya Şube Başkanı Aziz Özel de “5 kişiyi burada dövüp, kaçıp, gitmekle olmaz. Varsa yürekleri gelsinler biz buradayız.” dedi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA