2 Milyar'a Yapılan Ankapark 750 Milyon'a İhale Edildi: Parası Halkın Cebinden Çıktı

Ankapark projesi sona erdi ve ihale önceki gün yapıldı. 2 milyar TL'ye yapılan Ankapark, 750 milyon TL'ye ihale edildi. Parası ise halkın cebinden çıktı.

2 Milyar'a Yapılan Ankapark 750 Milyon'a İhale Edildi: Parası Halkın Cebinden Çıktı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Melih Gökçek, sosyal medya hesabından, Ankapark projesi ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu ve bu parkın maliyetini açıkladı. Gökçek yaptığı açıklamasında, söz konusu projenin 1 milyar 450 milyon liraya gerçekleştirildiğini söyledi.

Erdoğan 'ın bir dönem Twitter yasağı verdiği, ancak belediye başkanlığı görevinden alındıktan sonra paylaşımlarına devam eden Gökçek, Twitter adresi üzerinden yaptığı paylaşımda projenin 400 milyon dolarlık maliyet ile tamamlandığını belirtirken bu rakam bugünkü kura göre 2 milyar 490 milyon Türk Lirası'na denk geldiğini söyledi.

Gökçek 'in Twitter paylaşımları şu şekilde;

“Geçmişteki harcadığımız parayla 1.450.000.000 liraya, dolar bazında yaklaşık 450 milyon $’a mal oldu… Şimdiki Netspor dolar kuruna vursam 300 milyon $’ı bulmuyor… Biz onlarca defa söyledik ki Ankapark kar etmek için açılmıyor… Amaç turizim, yerli ve yabancı turisti Ankara’ya getirmek”

HALKIN CEBİNDEN ÇIKTI

“Parkın parası halkın cebinden çıktI" diyen Gökçek, "Bu halk beni belediye başkanı yaparken Ankara’ya yapacağım hizmetler için oy verdi… Ankara ya ANKAPARK’ı yapacağımı söylemiştim… Beni bunun için seçtiler… Ben de verdiğim sözü yerine getirdim” ifadelerini kullandı.

Kamubulteni.com  | Ankara