Trafikte bunu yapan yandı! Haberiniz olmadan 6.440 TL ceza kesilebilir!

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren karar gelirken yapılan hatalar karşısında 6.440 TL ceza kesileceği bilgisi verildi. Trafik kurallarına uymak adına önemli olurken caydırıcı cezalar üzerine güncellemeye gidildi.

Trafikte bunu yapan yandı! Haberiniz olmadan 6.440 TL ceza kesilebilir!

Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu, Trafik Hizmetleri Başkanlığınca hazırlanarak, Karayolu Trafik Güvenliği Kurulunca hayata geçirilen trafik kuralları hayati derecede önem taşıyor. Trafik kurallarına uymak hem trafiğin doğru ve güvenli akışını hem de yaya, yolcu ve sürücülerin can güvenliğini korumaktadır.

Bahsi geçen kurallara uyulmaması durumunda bazı olumsuz sonuçlar yaşanırken bunu engellemek adına çeşitli yaptırımlar uygulanmaya geçildi. Sürücülerin, yolcuların ve yayaların herhangi bir can mal kaybı yaşanmaması durumunda kurallara uyulmaması durumuyla para cezaları başta olmak üzere çeşitli yaptırımlar uygulamaya geçildi.

Trafik cezaları, trafiğin denetlemesinden sorumlu olan EGM Trafik Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı iş birliğiyle belirlenirken trafik cezalarının tutarı her sene düzenlenirken değerleme oranı üzerinden güncellemeye gidildi. 2024 senesinde yüzde 58,46 olarak belirlenirken trafik cezaları arasında emniyet şeridini ihlal etmemek üzerine yer aldı.

emniyet şeridi ihlali
EMNİYET ŞERİDİ İHLALİNİN CEZASI 6.440 TL
Trafikte geçiş üstünlüğüe karşı araçlara şerit konumunda olurken acil durumunda kullanılırken ayrılan ve karayolunun en sağında bulunan emniyet şeridi trafik akışını dahil etmektedir. Trafik akışına dahil olmayan emniyet şeridini olası bir acil durumda herhangi bir bölgeye kolayca ulaşması durumunda ambulans, itfaiye, polis araçları yer alır.

Sivil araçların emniyet şeridini gereksiz yere kullanmalarıyla ihlal durumlarında cezası ödemekkle yükümlü tutuluyor. Trafik cezalarında yeni yılda ödeme tutarlarında bu oran yüzde 58,46 olurken 2024 yılı için 6.440 TL olarak belirlendi.