Trafik Cezalarında Yeni Sistem

Elektronik Denetleme Sistemi ile yazılan trafik cezalarında yeni dönem başlıyor. Artık bir sürücüye birden fazla ceza kesilebilecek.

Trafik Cezalarında Yeni Sistem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce kullanılmakta olan Elektronik Denetleme Sistemi ile trafik cezalarının kapsamı genişletildi.

Edinilen bilgilere göre kural ihlallerine yenileri de eklendi ve uygulama başlatıldı. Eğer kırmızı ışıkta geçtiyseniz ve bu sırada emniyet kemeri takmamış, cep Betorder telefonu nu kullanıyorsanız artık birden fazla ceza kesilebilecek.

Bu şekilde kural ihlalleri yapan, kask takmayan motosiklet sürücülerine de ceza kesilecek.

EDS 'lerle trafikte güvenlik sağlanmaya çalışılırken İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ünün Trafik İzleme ve Plaka Tanıma Sistemi kameraları da bu sisteme ciddi şekilde destek veriyor ve kazalar ile ihlaller en aza indirilmeye çalışılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan EDS, İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan protokol ile devredildi. EDS Kontrol Merkezi Küçükçekmece 'de bulunuyor ve bu sistem ile İstanbul izleniyor.. Sistem çerçevesinde tespit edilen ihlaller, EDS Kontrol Merkezine iletiliyor ve burada kurallara uymadığı belgelenen araçların sahiplerine gerekli cezai işlemler emniyet personeli tarafından uygulanıyor.

455 KAMERA

İstanbul'da, 159 'u kırmızı ışık, 97 'si emniyet şeridi, 41 'i ortalama hız, 21 'i ters yön, 92 'si park, 16 'sı tramvay yolu, 9 'u ofset tarama, 3 'ü yaya geçidi, 6 'sı dönüş yasağı ihlal tespiti yapan ve 11 tanesi de mobil olmak üzere toplamda 455 adet kamera var.

KESİLEN CEZALAR

Bu sistem ile kural ihlali yapan sürücülere ceza kesiliyor. Bu sistemle hız limitini aşana 235, trafik ışıklarının bulunduğu yerlerdeki ofset tarama bölgesini geçene 108, tramvay yoluna girene 108, dönüş yasağına uymayana 108 ve emniyet şeridini ihlal edenlere ise 235 TL 'lik para cezası kesiliyor. Diğer kuralları ihlal edenlere de yine farklı oranlarda cezai işlemler uygulanıyor.

Kamubulteni.com  | Ankara