TOKİ'den Bomba Kampanya: 250-300 TL Taksitle Ev Sahibi Olun

Başbakanlık TOKİ, yeni bir kampanya için hazırlıklara başladı. Edinilen son dakika bilgilerine göre çok sayıda konut ve işyeri için büyük indirimli yeni bir kampanya Eylül 'de başlayacak.

TOKİ'den Bomba Kampanya: 250-300 TL Taksitle Ev Sahibi Olun

TOKİ 'den son dakika açıklaması geldi. : Byük indirimle ev kampanyası.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan son dakika açıklamasında indirimli konut için kampanyanın 21 Eylül günü başlayacağı ve 19 Ekim 'e kadar başvuruların alınacağı duyruldu.

TOKİ Başkanı Ergün Turan' ın da görüş ve ifadelerine yer verilen açıklamada, geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için bir kampanya başlattıklarını, borçlarını erken kapatmak isteyen vatandaşların bu kampanyadan faydalanabileceğine yer verildi.

2018 yılında bir indirim kampanyası daha başlattıklarını söyleyerek açıklamasını sürdüren Turan, vatandaşların da bu yönde ciddi bir talepleri olduğunu dile getirdi. 

Söz konusu indirim kampanyasından faydalanmak isteyen vatandaşların , 21 Eylül ile 19 Ekim tarihleri arasında ilgili bankalara müracaat etmesi gerektiğinin altını çizen Turan şu ifadeleri kullandı:

"Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın son başvuru tarihine kadar başvurularını yapması gerekir. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak."

Yeni kampanyada esnek ödeme planları yaptıklarını da dile getiren Turan, şu ifadelerle açıklamasını sürdürdü:

"Yüzde 24 indirim kampanyamızdan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlarımız Aresbet da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlarımız borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 24 indirim kampanyasından faydalanabilecek."

Söz konusu kampanya hakkında detayları da aktaran Turan, "Kampanyamızdan, satışları 2017 yılı haziran ayı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2017 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasına dahil edilmemiştir." dedi.

Turan şu sözlerle açıklamasını tamamladı:

"Yaz aylarında indirim kampanyası yaptığımızda birçok vatandaşımız köyünde ve tatilde oluyor. Bunun için indirim kampanyamızı bahar ayında yapıyoruz. Kampanyadan yaklaşık 192 bin konut ve iş yeri alıcısının yararlanmasını bekliyoruz. Kampanya kapsamındaki konut alıcılarının borç bakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak istemeleri halinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabilecekler."

HANGİ KONUTLAR KAMPANYA KAPSAMINDA

TOKİ henüz bu konuda bir açıklama yapmadı. Ancak kampanyanın başlayacağı 21 Eylül tarihinde söz konusu kampanya dahilinde satışa sunulan ev ile işyerlerinin il ve adreslerinin açıklanması bekleniyor.

Söz konusu kampanya ile 80 bin liraya vatandaşların ev sahibi yapılacağına yer verildi. Öte yandan kampanyada en düşük aylık taksidin de 250-300 TL aralığında olması bekleniyor.

Açıklama gelir gelmez haberdar olmak için;

Kamubulteni.com | Ankara