Soylu'dan Cumartesi Anneleri Açıklaması (Cumartesi Anneleri Nedir?)

104. Dönem Kaymakamlık Kursu Açılış Programı'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada Cumartesi Anneleri ile ilgili önemli ifadeler kullandı.

Soylu'dan Cumartesi Anneleri Açıklaması (Cumartesi Anneleri Nedir?)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dan bir son dakika açıklaması geldi.

Eğitim Daire Başkanlığı Durmuş Yalçın Konferans Salonu'nda düzenlenen "104. Dönem Kaymakamlık Kursu Açılış Programı"na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada gündeme ilişkin önemli ifadeler kullandı. Bakan Soylu  açıklamasında Cumartesi Anneleri hakkında gelişmeleri aktarırken, yurt genelinde terörle mücadeleye değindi. Bu başlıkların yanı sıra Bakan Soylu, kurban bayramı tatilinde meydana gelen kazalara ve trafik denetimlerine değindi.

Bakan Soylu, 104. Dönem Kaymakamlık Kursu Açılış Programı'nın açılışında kürsüye geçti ve Cumartesi Anneleri’nin 700. gösterilerini yapmak istediklerini belirterek bu konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"İzin vermedik çünkü artık bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik. Anneliğin terör örgütünce istismar edilmesine, teröre kılıf yapılmasına Betkanyon göz mü yumsaydık?"

TERÖRLE MÜCADELE HAKKINDA AÇIKLAMA

Açıklamasının devamında terörle mücadele meselesine de değinen Bakan Soylu,, ülke genelinde operasyonların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Süleyman Soylu 'nun açıklamaları şu şekilde;

“Anneliğin terör örgütünce istismar edilmesine, teröre kılıf yapılmasına göz mü yumsaydık? Bugün terör örgütleri, bu odaklar eliyle bir başka istismar alanı pesinde koşuyorlar, anne istismarı. Yapılmak istenen çok açıktır. Annelik kavramı üzerinden bir mağduriyet oluşturup, hem teröre bir mağduriyet maskesi giydirmeye çalışıyorlar, hem de toplumu ayrıştırmaya çalışıyorlar. Galatasaray Meydanı'nın, terör örgütlerinin sözde ortak meşruiyet alanı haline getirilmesine müsaade etmeyiz. Bu millet yüz yıl önce bunların ağababalarına bu ülkeyi teslim etmemişti, bugün onların paçozlarına da teslim etmez, bunu herkes böyle bilsin."

CUMARTESİ ANNELERİ NEDİR?

Cumartesi Anneleri, 27 Mayıs 1995 tarihinden bu yana her cumartesi günü Galatasaray Meydanı'nda oturma eylemleri düzenleyerek gözaltında kaybolan yakınlarını ve faili meçhul siyasi cinayetlere kurban gidenlerdir.

Kamubulteni.com  | Ankara