Son Dakika Kasırga Uyarısı Geldi-İşte Etkilenecek İller

Türkiye için son dakika uyarısı geldi. Ege kıyılarını etkileyecek kasırga için korkutan son dakika açıklamaları geldi.

Son Dakika Kasırga Uyarısı Geldi-İşte Etkilenecek İller

Meteoroloji'den son dakika kasırga uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamaları korkuttu. Kasırga uyarıları yapıldı ve küresel tahmin sistemlerindeki modellere göre Türkiye 'de afet boyutuna varacak bir kasırga meydana gelecek. 

EĞER YÖNÜ DEĞİŞMEZSE..

Yapılan son dakika açıklamasında İyon Denizi üzerine kasırga yön değiştirmezse önümüzdeki 30 Eylül günü Ege kıyılarına ulaşacak. Meteoroloji 'den yapılan uyarıda, yön değiştirmemese durumunda Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale, Balıkesir kıyıları hattında büyük tehlike oluşturması bekleniyor. Kasırga’nın Ege Bölgesi’nin geçtikten sonra Marmara Denizi üzerinden İstanbul’u etkileme ihtimali de var. 

Son dönemlerde Türkiye'de herhangi bir kasırga yaşanmadı. Kasırga ile ilgili günlük gelişmeler kamubulteni.com 'da olacak.

YUNANİSTAN ’I VURMAZSA...

Önümüzdeki Cumartesi günü Yunanistan 'ın güney kısımlarına ulaşacak kasırga, Eğer Yunanistan'da hiçbir kara parçasına denk gelmez, yükünü boışaltmazsa Türkiye 'ye etkisi büyük olacak.

Eğer kasırga Yunanistan’a yükünü boşaltmazsa beklenen rüzgarlarla beraber metrekareye 100 kilogram dolaylarında yağışı da getirecek.

BAZI NOKTALARDA 159 KM HIZA ULAŞACAK

Bazı notkalarda 150 Km hıza kadar ulaşması ve bu seviyeyi aşması beklenen rüzgar, kıyı kesimler için büyük tehlike olİzmir'de bofor rüzgar ıskalasında son ölçek olan 12 bofor kuvvetine ulaşması bekleniyor.

Kamubulteni.com  | Ankara