Sokak lezzetlerini aratmayacak! Evde en pratik İzmir kumru tarifi!

Sandviç yemek yemeyi seviyorsanız bu makalede ele aldığımız tarif tam size göre. Yaz aylarında genellikle sokaklarda ve büfelerde satılan kumrunun tarifi burada.. Kumru, özel sosu ve karşı konulmaz dokusuyla hemen hemen herkesin vazgeçilmez yemeğidir. Peki, evde kumru sandviç nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Sokak lezzetlerini aratmayacak! Evde en pratik İzmir kumru tarifi!

Sokak lezzetlerinin en popülerlerinden biri olan kumruyu neden evinizde yapmayı denemiyorsunuz? İzmir'in en meşhur lezzetlerinden birisi olan kumru, sandviç ekmeği arasına yerleştirilen domates, yeşil biber ve tulum peyniriyle yapılıyor. İzmir'e gittiğinizde sokak satıcıları, yiyecek tezgahları ve pastanelerde bulabilirsiniz. Kumru, günümüzde ketçap, mayonez, kömürde ızgara sucuk, salam, kaşar peyniri ve domatesle yapılan bir sandviçtir. İzmir'de kumru yeme imkanınız olmasa bile ikisi de leziz yemeklerdir ve evde yapımı da kolaydır.

KUMRU TARİFİ

Malzemeler:

Yarım ekmek

4 adet sosis

3 adet salam

5 dilim sucuk

4 dilim kaşar peyniri

3 dilim domates

Ekmeklere sürülmesi için oda ısısında tereyağı

Arzuya göre ketçap, mayonez, salatalık veya cin biber turşusu

KUMRU TARİFİ

Hazırlanışı:

Sucukları ince halkalar halinde kesin. Daha sonrasında sosisleri uzun şerit şeklinde kesin. Bu işlemden sonra sucuk, salam ve sucuklar yağda kızartılır. Ekmeği ikiye bölün ve tost makinesinde kızartın. Bir parça kızarmış ekmeği yağlayın ve henüz sıcakken üzerine bir dilim kaşar peyniri koyun. Kaşar peyniri ekmeğin üzerinde eridikten sonra tavada kızartılan malzemeleri ekmeğe ekleyin. Daha sonra üzerine dilediğiniz malzemeleri ekleyin. Son olarak ketçap ve mayonezi ekleyin ve işlem tamamdır. Afiyet olsun...