Soğanı böyle doğrayanlar yandı! Yemek yapan kimsenin haberi bile yok

sizinde soğan doğrarken gözleriniz yaşarır mı? İşte çözümü.....

Soğanı böyle doğrayanlar yandı! Yemek yapan kimsenin haberi bile yok

 SOĞAN DOĞRARKEN GÖZ YAŞARMASINA NASIL ENGEL OLUNUR ? BUNDAN SONRA GÖZLERİNİZ YAŞARMAYACAK…

Soğan doğrarken dikkat etmeniz gereken bir konu var. Bunu Birçok ev hanımı kesinlikle bilmiyor. Bu yöntem ile soğan doğrarken artık gözleriniz yaşarmayacak…

soğan

Soğan doğrarken gözleri yaşarmayan neredeyse yok denecek kadar azdır. Sizinde büyük probleminiz ise göz yaşarması yazımızı okuyarak bu sorundan kurtulabilirsiniz. İşte detaylar….

 Soğan doğrarken göz yanmasını engellemek için bilinen birkaç yöntem bulunuyor. Öncelikle soğan kesildiğinde ortaya çıkan uçucu bir madde vardır. Bu madde göz yaşarmasına neden olur o nedenle de soğanı kesmeye başlamadan önce birkaç dakika buz dolabında bekletmeyi deneyiniz. Buz dolabında soğanı bekletmek o uçucu maddenin etkisini azaltır. Böylece gözleriniz yaşarmaz. Ayrıca soan doğrarken ağzınızı açık tutmakta göz yaşarmasını önleyebilir bu da uçucu maddenin burun yolu ile değil ağız yolu ile atılmasını sağlar. Bir diğer yöntem ise soğan keserken bir miktar sirke yanınızda bulundurmalısınız sirke soğandaki uçucu maddeyi nötürleştirdiği için göz yaşarmasını engeller. Son olarak, soğanı keserken suyun altında kesmek gözlerinizin yaşarmasını azaltabilir. Göz yakan uçucu madde suya karışacağı içn gözleriniz yaşarmayacaktır.