Sıvı yağ kapağının gizemi ortaya çıktı! Bilmeyenler yağı çarçur ediyor!

Sıvı yağ kapaklarında gizemi herkes çözemiyor. Şişlerin kapağında yer alan halkalar hiç dikkatinizi çekti mi? Görülen bu kapaklarda yer alan halkaların bir amacı olurken paranız cebinizde kalacak.

Sıvı yağ kapağının gizemi ortaya çıktı! Bilmeyenler yağı çarçur ediyor!

Sıvıyağ tenekelerinde veya bidonlarının kapaklarının hemen altındaki sarı yada şeffaf renkte olan halkaların işe yaradığı belirtildi. O sadece bir kapak değil kullanmım amacını öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız.

Genellikle her markette yer alan sıvıyağ tenekesinin açmak için kullanılırken havasını almak amacıyla beraber bıçakla tenekenin üst kısmındaki köşelerde delik açılır. Hemen altındaki halkayı yukarı kaldırarak o halkayı çekerek koparır çöpe atarız ve sıvıyağ dökülür.
sıvı yağ
DEVİR EKONOMİ DEVRİ
O tenekenin kapağının altında çöpe attığınız halka olurken onu ters çevirerek tekrar şişenin içerisine yerleştirdiğinizde sıvıyağ dökülerek kontrollü dökülmesine yardımcı olur.
Birçok kişi evinde yağdanlık kullanmadığında yemek yapacağı zaman tencereye direk yağı döküyor. Bu yöntem ise yağın kontrollü dökülmesine yardımcı olmaktadır.