Sıcak günlere serinleten yoğurt çorbası tarifi! Bu tarifle yapınca lezzeti ikiye katlanıyor

Akşama ne yapacağım derdine son! Yoğurt çorbasını daha lezzetli nasıl yapabilirsiniz? Detaylar haberimizde.

Sıcak günlere serinleten yoğurt çorbası tarifi! Bu tarifle yapınca lezzeti ikiye katlanıyor

Türk mutfağında pek çok çorba tarifi bulunmaktadır. Havaların ısınmasıyla beraber hafif bir çorba olan yoğurt çorbası tarifi sıkça araştırılmaya başlandı. Tarifin tüm detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

YOĞURT ÇORBASININ ÖNEMLİ DETAYLARI

Havalar ısındıkça iştahınızı açacak hafif ve lezzetli tarif arayışı da artıyor. Yoğurt çorbası yılın bu zamanında sofraların vazgeçilmezidir. Besleyici olmasının yanı sıra pratik olan yoğurt çorbası, hazırlanma kolaylığıyla da öne çıkıyor. Yoğurt çorbası yaparken dikkat edilmesi gereken en mühim husus yoğurdu kesmemektir. Bunu yapmak için yoğurdu bir çırpma teli kullanarak pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar iyice çırpın. Topaklanmayı önlemek için unu azar azar ekleyin. Yoğurtlu çorbanın lezzetini arttırmak adına taze veya kuru nane ile süsleyebilirsiniz. Daha da lezzetli olması için üzerine tereyağında kızarmış kırmızı biber serpin. 

Yoğurt Çorbasının Önemli Detayları

Yoğurt çorbasını daha besleyici hale getirmek istiyorsanız haşlanmış tavuk veya sebze ekleyebilirsiniz. Bu çorbanın hacmini artıracak ve onu vitamin ve minerallerle zenginleştirecektir. Yoğurt çorbası yaz aylarında hafif ve serinletici bir öğün alternatifidir. İçerdiği probiyotikler sayesinde sindirimi kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda içerdiği proteinlerle de vücudu besliyor. Yoğurt çorbası evde yapımının kolay olması nedeniyle de popülerdir.