O illere Meteoroloji'den acil uyarı! Gökler yarılacak, sel seli götürecek

Meteoroloji geçtiğimiz hafta Türkiye'yi etkisi altına alan şiddetli yağışlara ilişkin bir kez daha uyarıda bulundu. 15 ilde şiddetli yağış bekleniyor. Yetkililer, insanları ani sel, su baskınları, yıldırım, yerel dolu, yağmur sırasında kuvvetli rüzgar, kasırga ve trafikte aksama gibi olumsuz etkilere karşı uyarıyor.

O illere Meteoroloji'den acil uyarı! Gökler yarılacak, sel seli götürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre: Ülkemizde genel olarak çok bulutlu, sağanak ve aynı zamanda gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Yağış; Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Malatya, Erzincan, Tunceli, Şırnak, Hakkari ve Adıyaman ile diğer kuzey adana bölgesinde görülecek.

HAVA SICAKLIĞI: Güney ile Batı kesimlerde 2 ila 4 derece kadar azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. RÜZGAR: Rüzgârın ağırlıklı olarak güney ve batı yönlerden, Marmara'da zaman zaman kuzeyden hafif, bazen orta şiddette, Doğu Akdeniz ve Batı Güneydoğu Anadolu'da ise güneyden ve güneybatı yönlerden (40-70 km/saat) kuvvetli esmesi bekleniyor.

O illere Meteoroloji'den acil uyarı! Gökler yarılacak, sel seli götürecek

ŞİDDETLİ YAĞMUR UYARISI: Yağış; Doğu Karadeniz bölgesinde Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Malatya, Erzincan, Tunceli, Şırnak, Hakkari ve Adıyaman ile kuzeyinde yer almaktadır. Adana'nın bazı kesimlerinde zeminin sağlam olması gerektiğinden sel, su baskını, yıldırım düşmesi, lokal dolu, yağmur sırasında kuvvetli rüzgar şeklinde olumsuzluklara karşı dikkatli ve aynı zamanda tedbirli olmak gerekiyor.

RÜZGAR UYARISI: Rüzgar; Doğu Akdeniz ve Batı Güneydoğu Anadolu üzerinde güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgarlar (40-70 km/saat) beklendiğinden 'olumsuzluklara karşı dikkatli olmak' gerekiyor.