Mahkumla Af Tasarısının Meclise Geleceği Tarih Açıklandı

Mahkumlara af ile ilgili MHP 'den yeni bir açıklama geldi. MHP af konusunun meclise geleceği tarihi kamuoyuna duyurdu.

Mahkumla Af Tasarısının Meclise Geleceği Tarih Açıklandı

On binlerce mahkum ve mahkumların yakınları af konusunda sabırsız bekleyişlerini sürdürüyor.

Seçimden önce MHP 'nin gündeminde olan ve sık sık değinilen af konusu iin seçim sonrası işaret edilmişti. Seçimden sonraki sürecin gelmesi ile birlikte mahkumlar ile mahkum yakınlarının gözü kulağı af konusunda gelecek açıklamaya çevrildi. Ancak seçim sonrası bu konuda net bir açıklama gelmemişti. MHP beklenen kritik açıklamayı az önce yaptı ve af konusunda çalışmalarının olduğunu, bu çalışmalarının devam ettiği söylerken af konusunun ne zaman meclise geleceği yönünde de bilgi verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamasının ardından yeni bir açıklama daha yaparak, meclis Casinomaxi açılınca ilk getirecekleri kanun teklifinin af olacağını söyledi. 

Partilerinin seçim beyannamesinde işaret ettiği vaatlere değinen Kalaycı, “İnşallah peyderpey bunların gerçekleştiğini de göreceğiz. Daha önceki seçimlerde de vadettiğimizin bir çoğu gerçekleşmiştir. Hele ki bu dönemde MHP kilit bir konumdadır. Yasama faaliyetlerinde daha etkin bir konumdadır. Başta af olmak üzere tüm vaatlerimizi önümüzdeki süreçte gündeme getireceğiz.

Ben inanıyorum ki af konusunda da AK Parti ile de görüşüp bir sonuca bağlayacağız. Gerekli hazırlığımızı yaptık MHP olarak. Meclis açıldığı zaman gündeme getireceğimiz ilk kanun tekliflerinden birisi olacak. Gerek AK Parti gerek diğer siyasi partilerle görüşme yapıp bu konuyu çözüme kavuşturacağız. Bu bir toplumsal ihtiyaç artık bunun geri dönülmez bir durum söz konusu.

Bu konuda ben inanıyorum ki, yönetim mevkisinde bulunanlar da bu konunun farkında. Önümüzdeki süreçte bu konuda düzenleme yapılacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kamubulteni.com  | Ankara