KPSS'den 60-63-65 puan alana iş fırsatı! Memur olmak isteyen büyük şansı yakaladı

Kamu kurumu bünyesinde KPSS 60 ve 65 puanlarla olmak üzere 8. derece memur alımı yapılacak. İkamet şartsız olmak üzere Türkiye geneli başvuru yapılabiliyor. İşte detaylar.

KPSS'den 60-63-65 puan alana iş fırsatı! Memur olmak isteyen büyük şansı yakaladı

Bugün itibariyle başlayan KPSS 60-65 puanlarıyla 8. derece memur alımı, kamu kurumu bünyesinde gerçekleştirilecek. Bu alımlar, ikamet şartı olmaksızın Türkiye genelinde başvuru yapma olanağı sunuyor. Hem GİH hem de TH sınıfı kadrolara atanacak olan memur adayları, başvuru sürecinin detaylarına bu yazımızda ulaşabilirler.

Adaylardan beklenen genel şartlar, 657 devlet memurları kanunu kapsamında belirlenmiştir. Başvuru yapabilmek için adayın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, askerlikle ilişiğinin bulunmaması, kamu haklarından mahrum olmaması ve görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmaması gerekmektedir.

personel alımı

Mühendis alımı, TH sınıfı 8. derece kadrosuna yapılacaktır. Bu kapsamda, Ziraat fakültelerinin tarla bitkileri bölümünden mezun olma şartı aranmaktadır. Ayrıca, en az "B" ehliyetine sahip olma, ve 2022 yılı KPSS'den en az 60 ve üzeri puan alınması gerekmektedir.

Öte yandan, memur alımı GİH sınıfı 8. derece kadrosuna yöneliktir. Bu pozisyon için ise Maliye, iktisat veya ekonomi bölümünden mezun olma, en az "B" ehliyetine sahip olma, ve 2022 yılı KPSS'den en az 60 ve üzeri puan alınması gerekmektedir.

Kangal Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan memur alımına başvurular, şahsen ya da posta yoluyla yapılabilir. Ayrıca, başvurular online olarak da e-mail adresine yapılabilecektir. Posta ile başvuruların ise Kangal Belediyesi Hizmet Binası Gürsel Mahallesi Çarşı içi No:1 Kangal/Sivas adresine gönderilmesi gerekmektedir. Bu önemli alımlara dair detaylı bilgiler, başvuru tarihleri ve gereklilikler adaylara sunulmuştur.