Kakava Hıdırellez En Güzel Mesajları 2019

2019 yılı Kakava Hıdırellez Şenlikleri için geri sayım devam ediyor. Peki Hıdırellez şenlikleri ne zaman? Hıdırellez günü ne yapılacak? İşte en güzel Hıdırellez mesajları.

Kakava Hıdırellez En Güzel Mesajları 2019

Kakava Hıdırellez Şenlikleri ne zaman?

2019 yılı Hıdırellez Bayramı geldi. On binlerce vatandaş tarafından büyük bir merakla beklenen Hıdırellez Bayramı 5 Mayıs 2019 günü kutlanacak. 

UNESCO'nun Dünya Kültürel Miras'ına giren Hıdırellez günü her yıl şenliklerle kutlanmaktadır. 

EDİRNE 'DE ŞENLİK

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen Kakava Hıdrellez Şenlikleri, yarın (5 Mayıs Pazar) geleneksel at yarışlarıyla başlayacak. Roman gençler, yaklaşık iki kilometrelik parkurda atlarıyla hünerlerini sergileyecek. Meşhur ‘Kakava ateşi’ ise saat 17.30’da Sarayiçi’nde yakılacak.

SUZAN KARDEŞ 'TEN AÇIKLAMA

Ünlü sanatçı  Suzan Kardeş yaptığı son açıklamada bir yandna haftada 8 konser verdiğini, bir yandan da şenlikler için hazırlandığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"İnsanın hayalleri olur ve bende hayallerim gerçekleşiyor diye çok heyecanlıyım. Hıdırellez’i bu sene Zorlu PSM'de Suzan’ın Hıdırellez Bahçesi ismiyle kutluyoruz. 5 Mayıs gecesi genci yaşlısı her yaştan, kesimden insan orada olacak ve interaktif bir çalışma olacak. Geceye özel bazı hediyelerimiz var. Birçok ritüelimiz var ve her şeyi orada deneyimleyecek ve öğrenecekler. Büyük bir bahçe kuruyoruz sahneye. Onlar da bu bahçenin şenliğini yaşayacaklar. Eskiden Hıdırellez gecesi, 5’ini 6’ya bağlayan gece, insanlar kilerlerini, ambarlarını açarlarmış bereket gelsin diye. Bizde o gün gönlümüzü, yüreğimizi açacağız, bereket gelsin diye. Ve en güzel tarafı da artık Hıdırellez Ramazan’a denk geliyor ve üç yıl boyunca Ramazan’ın içinde olacak. Ramazan’ın ilk günü ile birleşiyor olması ayrı bir bereket. Bu da beni çok heyecanlandırıyor. O gece bizim konserden sonra insanlar sahurlarını yapıp, hazırlanacaklar. Şimdiden bereketli bir Ramazan ve Hıdırellez geçirsin herkes. Sağlıkla ve mutlulukla"

EN GÜZEL HIDIRELLEZ MESAJLARI >>

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA