Kahraman Ömer Halisdemir'e Büyük Saygısızlık

Kahraman şehidimiz, 15 Temmuz gecesinin kahramanı Ömer Halisdemir 'e büyük saygısızlık yapıldı. Detaylar haberimizde.

Kahraman Ömer Halisdemir'e Büyük Saygısızlık

Kahraman Ömer Halisdemir 'e büyük saygısızlık.

15 Temmuz gecesinin kahramanı Ömer Halisdemir 'e iki saygısızlık yapıldı. İlki, bir kışlada bulunan Ömer Halisdemir Camii 'nin adının değiştirilmesi ve Ömer Halisdemir isminin kaldırılması, diğeri ise yapılan bir reklamda kullanılan Ömer Halisdemir 'in fotoğrafının üzerine 'Ömer Halis Demir' yazılması oldu. 

Yeni Şafak Gazetesi 'nin bugünkü sayısında yer alan habere göre, Tekirdağ 8 'inci Mekanize Tugay Komutanlığı 'nın içinde bulunan mescide kahraman Ömer Halisdemir 'in adının verilmesinden rahatsızlık duyduğu iddia edilen Kurmay Albay Selçuk Kubily Karslı, şehidin ismini kaldırttı ve orayı Kışla Camisi yaptı. 

Kışla içerisinde olan ve 40 kişinin ibadet edebileceği büyüklükte olan ibadethane, küçük olmasından dolayı yeniden yapıldı. Edinilen bilgilere göre o kışlanın yemek işlerini yapan Nimet ve Bekard Gıda, caminin tekrar yapılacağından haberdar oldu ve destek verdi. İnşaatın başlaması ile birlikte artık 400 kişinin ibadet edebileceği yer yapılmaya başlandı. İnşaat tamamlanınca da Baymavi kahraman Ömer Halisdemir 'in adı verildi. 

İnşaatın ardından kapasitesi 400 'e çıkarılan yeni cami açıldı. Ancak Tugay Komutanı Kurmay Albay Selçuk Kubilay Karslı, açılışın üzerinden henüz 2 ay geçmişken  skandal bir talimat verdi ve kahraman Ömer Halisdemir 'in adının kaldırılarak yerine Kışla Mescidi yazılmasını kararlaştırdı.

EMEKLİLİĞİNE 3 GÜN KALA BU KARARI ALDI

Edinilen bilgilere göre Kurmay albay Karslı 'nın emekliliğine 3 gün kala bu kararı alması dikkatlerden kaçmadı.

KAHRAMANIN SOYADI YANLIŞ YAZILDI

Bunun yanı sıra bir kurs, Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir 'in fotoğrafını kullanarak reklam yapmaya kalkıştı. Ancak bu özel şirket kahramanımızın soyadını yanlış yazdı. Belki bir yazım hatası sonucu olmuştur. Ancak bu saygısızlık kabul edilemez.

Kamubulteni.com  | Ankara