İŞKUR Genel Müdürü'nden İşbaşı Eğitim Programı Açıklaması

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Uşak'ta toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında İŞKUR'un çalışmaları ve işsizlik sorunuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Uzunkaya'nın açıklaması haberimizde.

İŞKUR Genel Müdürü'nden İşbaşı Eğitim Programı Açıklaması

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, uşakta gerçekleştirilen Uşak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu olağan toplantısına katıldı. Burada İŞKUR'un çalışmalarına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Uzunkaya, Türkiye'de iş bulamayan vatandaşların en büyük sıkıntısının masabaşı iş talep etmelerinden kaynaklandığını söyledi.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI

Türkiye'nin büyüyen bir ekonmiye sahip olduğunu, verimli çalışmalar sonucunda zirveye gelmek ve zirvede kalmanın zor olduğunu söyleyen İŞKUR Genel Müdürü, tüm bunlara rağmen işbaşı eğitim programlarıyla hem mesleki eğitim hem de istihdam alanında önemli adımlar atıldığını söyledi. İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, "2017 yılında iş başı eğitim programlarına katılanların bir yıl üzeri istihdamda kalma oranının yüzde 91.6'dır. Yani 100 bin kişiden 92 bin kişisi hala istihdamdadır. 2015-2017 yılları noktasında baktığımızda da bu yüzde 82.9'dur. Yine meslek eğitim kurslarımızdan katılanların istihdamda olma oranları yüzde 90'ların üzerindedir." şeklinde konuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA