İŞKUR'dan 7400 Türk Personeli Alımı Açıklaması

Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları İçin İstihdam Desteği Projesi Ankara’da düzenlenen açılış toplantısıyla başladı. 30 ay sürecek proje kapsamında 7 bin 400’ü Suriyeli sığınmacı ve 7 bin 400’ü ise Türk vatandaşı olmak üzere toplam 14 bin 800 kişiye ulaşılarak bu kişilerin istihdamına destek olunması hedefleniyor.

İŞKUR'dan 7400 Türk Personeli Alımı Açıklaması

Anlaşma imzalandı ve 7400 Türk, 7400 Suriyeli vatandaşa iş kapısı açıldı.

Önceki gün düzenlenen toplantıda konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, Türkiye'de bulunan Suriyelilerin sanata, spora ve ekonomiye katılmalarını sağlayacak politikaların yürütüldüğünü belirtti

İstihdamı artırmak için önemli çalışmalar yapıldığını aktaran Erdem, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan istihdam seferberliği neticesinde çok başarılı sonuçlar alındığını kaydetti.

Erdem, "İstihdamı artırmaya yönelik uyguladığımız 17 farklı prim desteğinden her ay 1,7 milyona yakın işverenimiz, 11 milyondan fazla sigortalımız yararlanıyor. Prim teşviklerini hayata geçirdiğimiz 2004'ten bu yana 146,6 milyar liralık teşvikten işverenlerimizi yararlandırdık. Bugün açılışını yaptığımız 'Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları İçin İstihdam Desteği Projesi' ile istihdamı artırmaya yönelik hedeflerimize bir adım daha yaklaşmayı arzu ediyoruz." diye konuştu.

ALIM SAYISI VE ALINACAK PERSONELLERİN İSTİHDAM EDİLECEĞİ İLLER

Toplam 30 ay sürecek projenin pilot illeri arasında İstanbul, Gaziantep, Şanlıurfa ve Adana yer alıyor.

Proje kapsamında 7 bin 400 Suriyeli Sığınmacı ve 7.400 Türk Vatandaşı olmak üzere toplam 14 bin 800 farklı kişiye ulaşılması hedefleniyor.

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA