İftar sofralarına pratik lezzet! 30 dakikada pişen bostan kebabı tarifi

Ev Mutfağınızı Şenlendirecek Bir Tarif: Lezzetin Sultanı Bostan Kebabı! Nefis kuşbaşı et, kızarmış bostan patlıcan ve peynirle buluşuyor. Detaylı yapımıyla evde kolayca hazırlayın, damaklarınıza şölen yaşatın!

İftar sofralarına pratik lezzet! 30 dakikada pişen bostan kebabı tarifi

Bostan Kebabı, özellikle et severlerin vazgeçilmezi olan bu lezzetli yemeği evde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte, nefis bir Bostan Kebabı tarifi ve gerekli malzemeler:

Malzemeler:

300 gram kuşbaşı et, bir adet bostan patlıcanı, bir adet soğan, bir diş sarımsak, bir yemek kaşığı salça, bir su bardağı sıvı yağ, 20 gram rendelenmiş kaşar peyniri

bostan kebabı

Yapılışı:

Tencereye alınan kuşbaşı et, suyunu çekene kadar kısık ateşte kavrulur. Ardından 2 yemek kaşığı yağ eklenir ve doğranmış soğan eklenerek kavurma işlemine devam edilir.

Salça ve su eklenip etler pişene kadar karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Bu arada bostan patlıcanı alacalı soyulup halka şeklinde doğranır.

Kızgın yağda patlıcanlar önlü arkalı kızartılır. Ardından pişen etlerin üzerine eklenir.

Rendelenmiş kaşar peyniri de eklenerek hazırlanan karışım, 180 derecede ısınmış fırına verilir. Peynir eriyene kadar pişirilir.

Bostan Kebabı tarifiniz şimdi hazır! Bu muazzam lezzetiyle sofralarınıza farklı bir tat katacak olan bu tarif, hem kolay yapımı hem de malzeme açısından zengin içeriğiyle öne çıkıyor. Herkesin beğenisini kazanacak olan bu nefis yemek, ailenizle ya da misafirlerinizle paylaşmak için harika bir seçenek olacak. Afiyet olsun!