Hisseli tapusu olanlar bunu bilmezse yandı! Tapunuz elinizden uçabilir!

Hisseli tapu satışı nasıl yapılır?işte merak edilenler...

Hisseli tapusu olanlar bunu bilmezse yandı! Tapunuz elinizden uçabilir!

 

HİİSELİ TAPUSU OLANLAR AMAN DİKKAT!

Son zamanlarda birçok kişi hisseli tapunun ne olduğunu merak ediyor. Bu tarz tapular ile ilgili olarak bilinmesi gerekenler neler? Hisse sahipleri nelere dikkat etmeli? Gibi bir çok akla takılan sorunun yanıtını bu haberde vereceğiz. İşte hisseli tapu ile ilgili olarak bilinmesi gerekenler….

tapu

Hisseli tapu satışı ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde düzenlemeler yapıldı. Pek çok kişi de bu hisseli tapunun detaylarını merak ediyor.

HİSSELİ TAPU MESELESİ

Hisseli tapu, bir taşınmazın birden fazla kişiye ait olması durumunda düzenlenen ortak tapu türüdür. Bu durumda, taşınmazın mülkiyeti hisselere bölünür ve her hissedar tapuda belirli bir pay sahibi olurlar. Taşınmazın da satılabilmesi için tüm pay sahiplerinin onayı gerekir. Bu tarz tapular genellikle miras yolu ile yapılmaktadır.

HİSSELİ TAPU SATIŞI NASIL YAPILACCAK?

Hisseli tapu satışının nasıl yapıldığını bir çok kişi merak ediyor. Bu nedenle de bu tarz tapularda ne yapılması gerektiğiniz sizlere aktaracağız. Öncelikle bu tarz tapularda tüm hissedarların satışa razı olması önceliklidir. Hissedarlar tapu dairesine dilekçe yolu ile müracaat ederek işlemlerini başlatacaklar. Sonra da tapu memurları da taşınmazın ekspertiz değerini belirleyecek ve sonra da hisse sahipleri satış bedelinde mutabık olmalıdır. Anlaşmaya varıldığında satış sözleşmesi hazırlanır. Sonra da herkes hissesinin bedeli karşılığında parasını alır. Ancak bu hususta dikkat edilmesi gereken konular vardır. Bunlardan ilki de tüm hissedarların satışı onaylamasıdır. Eğer bir kişi bile satışı onaylamazsa satış işlemi gerçekleşmez. Ayrıca satı bedelinin her hak sahibinin pay oranı kadar ödendiğinden de emin olunması gerekir. Eğer bir kişinin payı eksik ödenir se de hissedar diğer pay sahiplerinden payını alır. Bu anlamda herhangi bir yanlış yapılmaması için bir avukattan destek alınması gerekmektedir. Avukat, satış işleminin yasalara uygun şekilde tamamlar ve her pay sahibinin de hakkı korunmuş olur.