Giysilerdeki inatçı yağ lekelerini silgi gibi siliyor! Pahalı deterjanlara veda edin

Yemek pişirirken halılarda veya kıyafetlerde siz farkına varmadan yağ lekeleri oluşabilir. İnatçı yağ lekelerini çıkarmak sıkıcı bir iş gibi görünebilir. Ancak birkaç basit yöntemle bu lekeler giderilebilir. Peki yağ lekeleri nasıl çıkar? Aşağıda, giysilerdeki kuru, yapışkan yağ lekelerini çıkarmanın yolları yer almaktadır. İşte detaylar...

Giysilerdeki inatçı yağ lekelerini silgi gibi siliyor! Pahalı deterjanlara veda edin

Dikkatli olsak bile kıyafetlerimizde yağ lekeleri oluşabilir. Giysilerden yağ lekeleri bir dizi doğal yöntem kullanılarak çıkarılabilir. İşte yağ lekelerini çıkarmanın püf noktaları ve daha fazlası için tüm ayrıntılar haberimizde...

hülya

ARTIK ÇÖPE GİTMEYECEKLER: KIYAFETTEKİ YAĞ LEKELERİNİ 2 DAKİKADA ÇIKARTAN MUCİZE YÖNTEM!

Artık yağ lekeli kıyafetlerinize üzgün gözlerle bakmak zorunda kalmayacaksınız! Bu dayanıklılık yöntemiyle lekeleri ve atıkları sadece 2 dakikada çıkaracaksınız. Lekeleri silgi gibi anında yok eden sihir budur!

Giysilerdeki yağ lekeleri çok yaygın bir sorundur ve bunları temizlemek bazen zor olabilir. Ancak hızlı hareket ederek ve doğru yöntemi kullanarak kıyafetlerdeki yağ lekelerini kısa sürede çıkarabilirsiniz. İşte bunun için bazı etkili çözümler

MUTFAK PEÇETESİ

Taze yağ lekelerini emmek için hızlı bir çözüm arıyorsanız mutfak havlusu kullanabilirsiniz. Lekenin üzerine hafifçe bastırarak yağı emebilir, ardından yıkamadan önce lekeyi leke çıkarıcıyla temizleyebilirsiniz.

SIVI BULAŞIK DETERJANI

Yağ lekelerini bir miktar sıvı deterjanla hemen temizleyebilirsiniz. Lekenin üzerine biraz deterjan dökün, hafifçe ovalayın ve ardından çamaşırları her zamanki gibi yıkayın. Bu, yağın giysiye tamamen nüfuz etmesini engelleyebilir.

KARBONAT

Yağ lekelerini anında çıkarmak için karbonat kullanabilirsiniz. Lekenin üzerine biraz karbonat tozu serpin, hafifçe ovalayın ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra çamaşırları yıkadığınızda lekenin çıktığını göreceksiniz.

MISIR NİŞASTASI

Mısır nişastası aynı zamanda yağ lekelerini çıkarmak için de etkili bir çözümdür. Lekenin üzerine biraz mısır nişastası serpin, hafifçe ovalayın ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra çamaşırları yıkadığınızda lekenin çıktığını göreceksiniz. Piyasada çok sayıda leke çıkarıcı sprey bulunmaktadır ve bu ürünler yağ lekelerini hızlı bir şekilde çıkarabilmektedir. Sprey solüsyonunu lekenin üzerine püskürtün, birkaç dakika bekletin ve ardından çamaşırları yıkayın.

SPREY LEKE ÇIKARICILAR

Piyasada çok sayıda leke çıkarıcı sprey bulunmaktadır ve bu ürünler yağ lekelerini hızlı bir şekilde çıkarabilmektedir. Sprey solüsyonunu lekenin üzerine püskürtün, birkaç dakika bekletin ve ardından çamaşırları yıkayın.

Giysilerdeki yağ lekeleri can sıkıcı olabilir ancak yukarıda bahsettiğimiz yöntemleri kullanarak bu lekeleri hızlı bir şekilde kolayca

çıkarabilirsiniz. Bu yöntemleri uygularken bazen giysinin cinsine ve lekenin büyüklüğüne göre birden fazla uygulama yapılması gerekebilmektedir.