F-16, THY Uçağı, Motosiklet ve Lüks Araç TEKNOFEST'te Yarışacak

Kenan Sofuoğlu,, önümüzdeki hafta düzenlenecek olan TEKNOFEST'te bir ilke imza atacak. Bir F-16 , bir THY uçağı, bir lüks araç ve 1 motosiklet bir biri ile yarışacak.

F-16, THY Uçağı, Motosiklet ve Lüks Araç TEKNOFEST'te Yarışacak

Kenan Soğuoğlu F-16 ile yarışacak.

İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalibüyük bir merakla bekleniyor. Bu festival kapsamında F-16, Türk Hava Yolları yolcu uçağı, Formula 1 yarış aracı, motosiklet ve lüks spor otomobil yarışacak.

Dünya Süpersport Şampiyonu olan ve pistte Türkiye'nin gururu olan Kenan Sofuoğlu, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile İstanbul'da 20 ile 23 Eylül'de düzenlenecek olan TEKNOFEST kapsamında çalışmaların devam ettiğini basın mensuplarına açıkladı.

Festivalde bir F-16 uçağı, bir yolcu uçağı ve formula 1 aracı ile motosiklet ve lüks spor araç aynı anda bir biri ile yarışacak. Bunun için çalışmaların sürdüğünü açıklandı.

Dünyanın ne hızlı araçlarının daha önce bu şekilde bir araya getirilerek yarıştırılmasını söyleyerek basın mensuplarına açıklamada bulunan Sofuoğlu, "Dünyanın en hızlı araçlarının bir araya geldiği böylesine bir farkındalık etkinliği yapılmadı. TEKNOFEST'te bir ilki başarmak istiyoruz ve projenin üzerinde hala çalışıyoruz. Etkinlik öncesi testler gerçekleştireceğiz. Test verilerine göre yarışmanın formatını oluşturacağız. Dünyada ses getirecek projeyi yeni havaalanında hayata geçirebilmek bizim için ayrı bir başarı ve gurur olacak. Dünyanın en büyük havaalanına yakışır bir tanıtım organizasyonu gerçekleştireceğiz. Böylesine anlamlı organizasyonu Red Bull ve Selçuk Bayraktar'ın desteğiyle birlikte yapacağız." ifadelerini kullandı.

2016 yılında Kawasaki H2R marka ve model motosikletiyle Osmangazi Köprüsü'nde yaptığı sürüşle saatte 400 km hızına ulaşan ve rekor kıran Kenan Sofuoğlu, Türkiye'nin milli çalışmalarına destek vereceğini de söyledi.

Siz ce bu yarışı kim kazanır? Yorumlar aşağıda...

Kamubulteni.com | Ankara