Ev yapımı elma sirkesinin püf noktası! Detayı öğrenenler market sirkelerine para vermiyor

Evde Elma Sirkesi: Doğal ve Sağlıklı Alternatif! Marketlerdeki elma sirkesi doğal ve faydalı olmayabilir. Sağlıklı bir alternatif arıyorsanız, evde elma sirkesi yapımıyla ilgili detaylar haberimizde!

Ev yapımı elma sirkesinin püf noktası! Detayı öğrenenler market sirkelerine para vermiyor

Elma sirkesi üretmenin oldukça basit ve sağlıklı bir metodu bulunmaktadır. Ayrıca, marketlerde satılan elma sirkelerine kıyasla daha organik ve yararlı olma potansiyeli taşıyabilir. Peki, evde elma sirkesi nasıl yapılır? İşte bu sağlıklı alternatifin evde üretilmesinin incelikleri!

Ev yapımı elma sirkesi üretme süreci oldukça basit ve aynı zamanda sağlıklıdır. Kendi ürettiğiniz elma sirkesi, yemeklerinize lezzet katmanın yanı sıra sağlıklı beslenme alışkanlıklarına geçişinizi destekleyebilir. Sağlıklı bir yaşam tarzına adım atmak için ev yapımı ürünleri tercih etmek her zaman büyük bir önem arz etmektedir.

elma dilimi

Elma sirkesi üretmek için gereken malzemeler son derece basittir. Organik ve iri kırmızı elmalar, içme suyu ve bal, bu doğal sirkenin temel öğeleridir. Elma sirkesi yapımı adımları şu şekildedir:

Öncelikle, 2 kilogram iri kırmızı elmayı iyice yıkayın. Yıkanan elmaları küçük parçalara doğrayın ve çekirdekli kısımlarını çıkarın.

Önceden temizlenmiş ve kuru içi büyük bir cam kavanoza elma dilimlerini yerleştirin. Elma dilimlerinin üzerine 4,5 litre içme suyu ekleyin ve üst kısımda biraz boşluk bırakmaya özen gösterin.

Her bir kavanoza 2 yemek kaşığı yoğunluğa sahip bal ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Kavanozun ağzını hava alabilen pamuklu bir tülbentle kapatın ve ip veya lastikle sıkarak sabitleyin.

Güneş görmeyen, karanlık bir ortamda yaklaşık 1,5 ay bekletin. İlk günlerde her gün, daha sonra haftada bir kez tahta bir kaşıkla karıştırın. Elmalar kavanozun dibine çökecek kadar karıştırmaya bu aralıklarla devam edin.

Zaman içinde kavanozun üst kısmına çıkan elma dilimlerinin çürümeye başladığını, çevresinde sirke sineklerinin belirdiğini ve sirkenin kokulu hale geldiğini gözlemleyeceksiniz.

Tüm bu belirtiler ortaya çıktığında sirkeyi süzüp elma posalarını atın. Sirkeyi tekrar cam kavanoza alıp kalan bal ve tuz ekledikten sonra karıştırın ve kapağı kapalı bir şekilde serin bir yerde muhafaza edin.

Sirke kavanozunun üzerinde beyaz, şeffaf bir yuvarlak oluştuğunda ve keskin bir koku aldığınızda, sirkeniz kullanıma hazırdır. Sirke anasını metal değdirmeden çıkarıp sirkenizi süzdürerek sağlıklı ve ev yapımı elma sirkenizle afiyetle kullanabilirsiniz.