Domates çorbasının lezzetini ikiye katlayan tüyo! Şimdiye kadar bu lezzetten mahrum kalmışız

20Dk Hazırlama Ve 40Dk Pişirme Süresiyle Toplam 1 Saatte Domates Çorbası Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Domates çorbasının lezzetini ikiye katlayan tüyo! Şimdiye kadar bu lezzetten mahrum kalmışız

Domates çorbası, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve aynı zamanda sağlıklı bir tercihtir. Bu besleyici çorba, kolesterolü dengeleyen domatesin benzersiz lezzeti ile öne çıkar ve genellikle rendelenmiş kaşar peyniri ile servis edilir. Lokantalarda sıkça tercih edilen bu çorba, her bölgede benzer bir şekilde hazırlanır ve kişisel tercihlere göre baharatlarla zenginleştirilebilir. Lokanta usulü nefis domates çorbasını evde yapmak istiyorsanız, işte malzemeleriniz hazır olduğunda başlayabileceğiniz bir tarif.

Domates çorbasının bir porsiyonu, standart malzemelerle hazırlandığında yaklaşık 60 kaloridir. Bu düşük kalorili çorba, bağışıklık sistemini güçlendiren domatesin faydalarıyla birleşerek diyet listelerinin vazgeçilmezi olabilir.

domates çorbası

Tarif için gerekli malzemeler şu şekilde:

1 litre su, zeytinyağı,bir yemek kaşığı domates salçası, bir yemek kaşığı un,100 ml krema, üç adet domates, 200 ml domates püresi

Tarife başlamak için öncelikle tencereye zeytinyağı ve un ekleyip kavurun. Ardından salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Bu sırada tarifte kullanacağınız domatesleri rendeleyin. Tencereye domates püresi ve rendelenmiş domatesleri ekleyerek karıştırın. Tuz ve karabiber ekledikten sonra suyu ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Çorba kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika daha pişirin. Ocaktan almadan önce üzerine krema ekleyip karıştırın. Hazırladığınız domates çorbasını kaselere paylaştırın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek servis edin.

Püf noktaları arasında çorbanın kıvamını tutturabilmek için sıcak su kullanmaya özen gösterme, çorbanın fazla tuzlu olması durumunda içerisine bir adet patlıcan doğrama ve çorbanın aromasını arttırmak için haşlama esnasında tavuk suyu ekleyebilme gibi pratik öneriler yer alıyor. Çorba, ekmek kıtırı yanında da servis edilebilir, bu da lezzetini zenginleştirir.