Dev Otobüs Firması Konkordato Talep Etti (Konkordato Ne Demek?)

Ekonomik dalgalanma nedeniyle son dönemlerde yüzlerce firma konkordato talebinde bulundu. Konkordato talebinde bulunan şirketlere bir yenisi daha eklendi.

Dev Otobüs Firması Konkordato Talep Etti (Konkordato Ne Demek?)

Son dönemlerde ekonominin içinde bulunduğu dalgalanmalar nedeniyle yüzlerce şirket konkordato talep etti. Edinilen son dakika bilgilerine göre bir şirket daha konkodato istedi.

İzmir Ticaret Mahkemesine önceki gün başvuru yapan Pamukkale Turizm , konkordato talep etti. Mahkemeye başvuru yapan Turizm şirketi için üç aylık geçici mühlet kararı verildi. Söz konusu kararla birlikte, şirket faaliyetlerinin denetimi için de geçici konkordato komiser heyeti ataması yapıldı. Pamukkale Turizm 'in internet sitesi üzerinden konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan duyuruda firmanın nakit sıkıntısı çektiğine yer verildi.,

Firmanın yönetim kurulu başkanlığı tarafından, şirketin resmi internet sayfasında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Pamukkale Turizm olarak 56 yıl önce sizleri Denizli'de Bababalım ailesi tarafından kurulduk. İçinde bulunduğumuz ekonomik şartların yarattığı olumsuzluklar sonucu borçlarımızı yapılandırmak zorunlu hale geldi. Bu kısa yapılandırma ve planlama sürecinde amacımız, 3.500 çalışanımız, aileleri, iş ortaklarımız, yolcularımızdan oluşan tüm Pamukkale Turizm ailesinin haklarını korumak ve yolumuza çok daha sağlam adımlarla devam etmektir

KONKORDATO NEDİR?,

Bir firmanın borçlarını ödemede konusunda zorlanması nedeniyle alacakları için yapılan iflas anlaşmasına konkordato denir. İflas ettiğini açıklayan ve konkordato talep eden firmadan geriye kalan batık borçların temizlenmesi amacıyla ilgili kuruma  bir konkordato komiseri ataması yapılır. Ataması yapılan konkordato komiseri, kurum içerisinde mali toparlanmayı koordine ederek ödemelerin gerçekleşmesine olanak sağlamaktadır. Konkordato sisteminin asıl amacı, finansal yapısında bozulma yaşanan iyi niyetli işletmelerin korunmasıdır.

Kamubulteni.com  |  Ankara