Çamaşırlara yumuşatıcı dökenler eyvah! Bunu duyunca bir daha almayacaksınız

Yumuşatıcılar, kıyafetlerimizin hem kokusunu hem de dokusunu iyileştirirken temizlik yapmamıza yardımcı olur. Fakat her şey için aynı şeyi söyleyemeyiz. Yumuşatıcı kullanarak yıkadığımız bazı giysiler ve eşyalar, eski haline dönemiyor.

Çamaşırlara yumuşatıcı dökenler eyvah! Bunu duyunca bir daha almayacaksınız

Yumuşatıcı deterjanlar, kıyafetlerimizin hem temiz hem de yumuşak olmasını sağlar. Fakat her kıyafet için bu geçerli değildir. Yumuşatıcı ile yıkadığımız bazı giysiler ve eşyalar, kalitesini ve görünümünü kaybeder. Bu yüzden bu tür eşyalarımızı yumuşatıcı kullanmadan yıkamak daha iyi olur. Yumuşatıcı yerine doğal yöntemlerle kıyafetlerinizi yıkayabilirsiniz. İşte yumuşatıcı kullanmamanız gereken kıyafetler:

Havlu ve bezler, yumuşatıcı ile yıkamak istediğimiz eşyalar arasındadır. Fakat yumuşatıcı, havlu ve bezlerin suyu çekme yeteneğini azaltır. Havlu ve bezlerin yumuşak kalmasını sağlamak isterken işlevsiz hale gelmesine neden olan bu alışkanlığı terk etmek gerekir.

kıyafet bakımı

Bazı kıyafetler suya karşı dirençlidir ve suyu içine çekmez. Bu kıyafetler yumuşatıcı ile yıkandığında ise bozulur. Yumuşatıcıdaki kimyasallar kumaşın suyu reddetme yetisini zayıflatır ve işe yaramaz hale getirir.

Bazı kıyafetler, gecelikler ve çocuk pijamaları gibi, ateşe karşı koruyucu olarak üretiliyor. Fakat bu kıyafetleri yumuşatıcı ile yıkarsak, bu özellikleri zedeleniyor.

kıyafet

Mikrofiber bezler: Toz ve suyu içlerine çekerken eşyaları çizmeden temizleyen mikrofiber kumaşlar da yumuşatıcı kullanılarak yıkanmaması gereken eşyalar arasındadır. Yumuşatıcının içindeki maddeler mikrofiber bezlerin dokusunu değiştiriyor.

Spor giysileri: Spor yaparken teri absorbe eden ve vücudun ısınmasını önleyen spor giysileri özel olarak dizayn edilir. Fakat bu giysileri yumuşatıcı ile yıkarsanız dokusu zarar görür.