Bir Dönem Sona Eriyor-Artık Ücretli Olacak

Marketlerde vatandaşlar naylon poşetleri ücretsiz olarak alabiliyordu. Ancak yeni düzenleme ile artık bu poşetler ücret karşılığı verilecek.

Bir Dönem Sona Eriyor-Artık Ücretli Olacak

Bir dönem sona eriyor. Artık marketlerde poşetler ücreti mukabilinde verilecek. 

2018 yılına girilmesi ile birlikte, daha önce ücretsiz olarak marketlerde verilen poşetlerin ücretli olması için adımlar atılmıştı. Ancak alınan yeni karar ile 1 Ocak 2018 günü başlaması gereken bu uygulama 1 yıl ertelendi. Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 günlük eylem planında ise bu konu yer aldı ve poşetlerin ücreti olması için tarih 1 Ocak 2019 olarak aççıklandı. 

Yeni yıla girilmesi ile birlikte artık esnaflar ve marketler, poşetleri ücreti karşılığında müşterilerine verecek. İsraf ile doğanın kirlenmesi bu şekilde sağlanacak ve bu adımın büyük faydası olacak. Konu ile ilgili Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken bir açıklamada bulundu ve "Naylon poşetleri hayatımızdan tamamen çıkarmaya en kısa sürede başlamalıyız. File, bez torba gibi ürünler bir defaya mahsus olmak üzere işletmeler Kralbet tarafından müşterilere hediye edilmeli." ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili bir yazılı açıklama yapan Palandöken, uygulamanın 1 milyar dolardan fazla cari açığı önleyeceğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Vatandaşlar, yıl içerisinde naylon poşet için yaptıkları harcamayı bez torba ve file için de rahatça yapabilirler. Bunun için ek bir ücrete gerek yoktur. Bu tür file ve bez torbaları sadece alışverişe çıkarken değil normal zamanda da yanımızda bulunması gerekir. Üzerinde yaşadığımız bu dünya ve bu ülke bizim. Onu kirletmek demek geleceğimizi kirletmek demektir. Bu konuda duyarlılık oluşturmak, komşumuzu akrabamızı da uyarmak gerekiyor. Ülke olarak bu dönüşüm bilincine kavuşmamız başta ekonomimize, doğamıza ve sağlığımıza da olumlu geri dönecektir."

Kamubulteni.com  | Ankara