Araç sahipleri kahrolacak! 1991 yılından sonra böylesi ilk kez oluyor

Yerel seçimlerin ardından iktidarın, 1990’larda hayata geçirilen bir vergi düzenlemesini tekrar gündeme getirmeye hazırlandı belirtildi. Ekonomist Şeref Oğuz'un iddiasına göre seçim sonrasında yeni düzenlemeler yapılacağını söyledi.

Araç sahipleri kahrolacak! 1991 yılından sonra böylesi ilk kez oluyor

Yerel seçimler sonrası iktidarın, 1990’larda hayata geçirdiği bir vergiyi tekrar uygulamaya koyacağı ekonomist Şeref Oğuz tarafından açıklandı. Ekonomik kriz derinleşirken, piyasada bulunan diğer ekonomistler de konuyu yorumluyor. Şeref Oğuz’un araç sahiplerini ilgilendiren vergi planlarına ilişkin sözleri de dikkat çekici.

araç vergisi

SEÇİM SONRASINDA EK VERGİ Mİ GELİYOR?

Yerel seçimlerin ardından iktidarın vergi politikasında değişiklik yapmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Ekonomist Şeref Oğuz, 1 Nisan’dan itibaren vergilerde yükselişe hazır olunması gerektiğini söyledi. MTV, KDV ve birden fazla evi olanlara ek vergi gibi düzenlemelerin gündemde olduğunu belirtti. Bu vergilerin ev sahiplerini zor durumda bırakabileceğini ifade etti. Şu ifadeleri kullandı:

"Vergi artışlarına hazırlık olmalıyız. 1 Nisan'dan itibaren zamların geleceğini biliyoruz. İlk olarak MTV'de geçen sene 2 artış yapıldı, ancak bu artışlar sadece 2 kere olmayabilir, senede 3 yada 4 kez artırılabilir. Bir diğer plansa KDV'nin yüzde 24'e çıkarılması için çalışılıyor. Ek olarak, birden fazla evi olan vatandaşlara ek bir vergi getiriliyor. Söz konusu vergi oldukça yüksek gelebilir ve ev sahipleri vergiyi ödeyemezlerse evlerini icraya vermek zorunda kalabilir."