Anne eli değmiş gibi mercimek çorbasının sırrı! Birebir aynısı oluyor

İşte enfes bir lezzetin sırrı, anne usulü mercimek çorbası tarifi! Mercimeğin muhteşem tadı, annenin elinden çıkan bu çorbanın içinde birleşiyor. Nermin Gül'ün özel tarifiyle, herkesin damağında iz bırakacak bu lezzeti denemeye ne dersiniz?

Anne eli değmiş gibi mercimek çorbasının sırrı! Birebir aynısı oluyor

Akşam yemeklerinin olmazsa olmazlarından çorbalar, sofraları farklı lezzetlerle süslüyor. Sofralarımızın vazgeçilmezi mercimek çorbası, protein oranı yüksek ve besleyici bir çorba olarak öne çıkıyor. Mercimek çorbası, ana malzemesi kırmızı, sarı veya yeşil mercimekten oluşan; un, tuz, tereyağı, et suyu, soğan, kırmızı veya karabiber ile hazırlanan bir çorba olarak biliniyor. Ülkemizde, mercimek çorbası yapımında soğanın yanı sıra patates, havuç ve kereviz gibi malzemeler de sıkça kullanılıyor.

ANNE USULÜ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ


MALZEMELER

- 1 su bardağı kırmızı mercimek

- 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve tereyağı

- 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 adet rendelenmiş patates

- 1 diş sarımsak

- Tuz

YAPILIŞI

Düdüklü tencerenin tabanına yemeklik doğranmış soğanları yerleştirin. Üzerine salça ve yağları ekleyin. Yıkanmış mercimeği ve rendelenmiş patatesi ilave ederek karıştırın. İnce doğranmış sarımsağı ekleyin ve sıcak suyu da tencereye dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve düdüğü kaldırın. Islık sesi çıkınca düdüğü indirin. Ocağı en kısık ateşe alarak çorbanızı 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun!