2019 Bayram Namazı Kılınışı ve Namaz Abdesti Alma Şekli

2019 yılı Kurban Bayramı geldi. Peki Kurban Bayramı bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı için abdest nasıl alınır? İşte videolu gösterim.

2019 Bayram Namazı Kılınışı ve Namaz Abdesti Alma Şekli

Abdest nasıl alınır? Bayram Namazı nasıl kılınır?

Kurban Bayramı 1. günü 11 Ağustos 2019 Pazar günü idrak edilcek. Bayramın ilk günü sabah namazından 1 saat sonra her ilde bayram namazı kılınacak. Milyonlarca vatandaş, Kurban Bayramı Namazını kılmak için camilere akın edecek. Vatandaşlar ise abdestin nasıl alındıını , bayram namazının nasıl kılıncağını araştırmaya başladı. Peki Kurban Bayramı namazı nasıl kılınır? Namaz abdesti nasıl alınır? Kurban Bayramı namazı kaç rekattır? İşte detaylar.

ABDEST NASIL ALINIR?

Abdest almak için öncelikle hadesten taharet yapmanız gerekmektedir. Tuvaletten çıktıktan sonra 5 dakika bekleyin ve önce niyet edin. 'Niyet ettim Allah rızası için abdest almaya' dedikten sonra ellerinizi 3 defa yıkayın.

Ellerinizi yıkadıktan sonra önce ağzınızı sonra burnunuzu su ile 3 defa temizleyin. Daha sonra 3 defa yüzünüze avuçla su atın ve yüzünüzü yıkayın. Yüzünüzü yıkadıktan sonra önce sağ tarafgelmek üzere kollarınızı dirseklere kadar 3 'er defa yıkayın. 

Kollarınızı yıkadıktan sonra ellerinizi yıkayın ve başınızı mesh edin. Başınızı mesh ederken saç diplerinizin ıslanması gerekmektedir. 

Daha sonra kulan ve ensenizi ıslak ellerinizle temizleyin. Son olarak ayaklarınızı yıkayın.

İşte videolu anlatım.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Kurban ile Ramazan Bayramı 'nın namazları arasında bir değişiklik yoktur. 'Niyet Ettim Allah Rızası için Bayram Namazımı Kılmaya Uydum Hazır Olan İmama" diyerek niyet edilir. 

İmam, "Allâhü ekber" dedikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır. 

İmam ve cemaat içinden "Sübhâneke"yi okur ve sonra İmam "Allâhü ekber" diyerek  ellerini kulaklarına götürür ve tekbir alır, cemaat de aynısını yapar.  Eller kulaklar hizasına kadar kaldırıldıktan sonra yana bırakılır. Bir defa daha tekbir getirilerek eller kulaklara götürülür ve yana bırakılır. Son olarak bir defa daha tekbir getirilir ve eller kulaklara götürüldükten sonra önde bağlanır. 

Eller bağlandıktan sonra imam dışarıdan Fatiha ve zammı sure okur. Daha sonra rüku ile secdeye gidilir. İkinci rekata kalkılır. İkinci rekatta imam Fatiha ve Zammı sure okur. Zammı surenin bitmesi sonrası Allahü Ekber diyerek imam tekbir getirir ve eller kulaklara götürülüp yanlara bırakılır. Toplamda 3 defa tekbir getirilip eller kulaklara götürülür. Bir daha teknir getirilir. bu tekbirde imam ile cemaat rükuya gider. Secdeye de gidildikten sonra tahiyyat salli barik ve Rabbena duaları okunur. 

Selam verilir ve Bayram namazı sona erer. Tekbirler getirilir ve imam hutbeye çıkar.

İşte bayram namazı videolu anlatımı.