2019/1 YDS Sınav Sonuçları Açıklandı-İki Soruda Cevap Şıkkı Değişti (ais giriş)

Son dakika haberi: Yabancı Dil Sınav sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuç duyurusunda YDS 'de iki sorunun doğru cevap seçeneğinin değiştiğine yer verildi.

2019/1 YDS Sınav Sonuçları Açıklandı-İki Soruda Cevap Şıkkı Değişti (ais giriş)

Son dakika haberi: YDS Sonuç duyurusu geldi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında YDS sonuçlarının açıklandığı bildirildi.

İşte ÖSYM açıklaması:

24 Mart 2019 tarihinde 25 farklı dilde  uygulanan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2019-YDS/1) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup 2019-YDS/1 Sınavı Fransızca testinin temel soru kitapçığında yer alan 24 numaralı sorunun “D” olarak girilmiş cevabının “A”, 30 numaralı sorunun “E” olarak girilmiş cevabının “A” olarak düzeltilmesine karar verilmiştir. Böylece, 2019-YDS/1 değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 19 Nisan 2019 tarihinde saat xx.xx’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2019-YDS/1 Sınav Sonuçları

İKİ SORUNUN CEVABI DEĞİŞTİ

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 2019-YDS/1 Sınavı Fransızca testinin temel soru kitapçığında yer alan 24 numaralı sorunun “D” olarak girilmiş cevabının “A”, 30 numaralı sorunun “E” olarak girilmiş cevabının “A” olarak değiştirildiğine yer verildi.