2019 YDS Soruları için Bekleyiş Başladı (YDS Sonuç Tarihi, Sınav Yorumları)

2019 YDS Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 YDS heyecanı yaşayan yüz binin üzerinde aday sınav sorularının ÖSYM resmi internet sayfası üzerinden açıklanmasını bekliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca düzenlenen 2019 YDS 1 heyecanı sabah saatlerinde bir çok ilde yaşandı. 41 il 47 şehirde sınava giren yüzbinin üzerinde aday sınav sorularıyla ilgili ÖSYM'den yapılacak resmi duyuruya kitlenmiş durumda. Çoktan seçmeli testler bu yıl sadece Ankara'da yapılmıştı.

2019 YDS Soruları için Bekleyiş Başladı (YDS Sonuç Tarihi, Sınav Yorumları)

2019 YDS Soruları için Bekleyiş Başladı (YDS Sonuç Tarihi, Sınav Yorumları)

2019 YDS heyecanı yaşayan yüz binin üzerinde aday sınav sorularının ÖSYM resmi internet sayfası üzerinden açıklanmasını bekliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca düzenlenen 2019 YDS 1 heyecanı sabah saatlerinde bir çok ilde yaşandı. 41 il 47 şehirde sınava giren yüzbinin üzerinde aday sınav sorularıyla ilgili ÖSYM'den yapılacak resmi duyuruya kitlenmiş durumda. Çoktan seçmeli testler bu yıl sadece Ankara'da yapılmıştı.

SINAV SAATİNDEN DOLAYI MAĞDUR OLAN ADAYLAR VAR

ÖSYM Başkanı Aygün, dün 2019 YDS ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Klasik yazılı olarak yapılan sınavlar toplam 20 dilde yapılıyor ve adaylar sadece Ankara'da sınava girebiliyor. Bunlar Arnavutça, Boşnakça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish dili), Ermenice, Farsça, Gürcüce, Hollandaca (Dutch dili), İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dilleri. Çoktan seçmeli test uygulanan sınavlar toplam 5 dilde yapılıyor ve 41 il ve 47 sınav merkezinde sınava girebiliyorlar. Bunlar ise Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dilleri' ifadelerini kullanmıştı. Bugün sınav merkezlerine saat 10.00'dan sonra gelen adaylar alınmazken, yüzlerce adayın sınav saati nedeniyle mağduriyet yaşadığı belitiliyor.

YDS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YDS sınav sonuçları 19 Nisan 2019 tarihinde açıklanacak. Sınava ilişkin yorumlarınızı sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.