Uzman Erbaş Alımı Başvuru Ekranı ve Şartıları 2019-3

Sahil Güvenlik Komutanlığı 2019 yılı 3. dönem uzman erbaş alımı için duyuru geldi. Yayınlanan duyuruda 4 branşa 240 uzman erbaş alımı için başvuruların başladığına yer verildi. 2019-3 uzman erbaş alımı başvuru şartları , alım yapılacak branşlar, branşlar için istenen özel şartları ve başvuru ekranı haberimizde. İşte ilan.

Uzman Erbaş Alımı Başvuru Ekranı ve Şartıları 2019-3

2019-3 UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURUSU BAŞLADI.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından geçtiğimiz gün bir ilan yayınlandı. Yayınlanan ilanda 4 farklı branşta istihdam etmek üzere 240 uzman erbaş alımı yapılacağına yer verildi. Az önce Sahil Güvenlik tarafından yayınlanan duyuruda başvuru ekranının açıldığını ve başvuruların başladığına yer verildi. 

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Uzman erbaş alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartları taşıması gerekmektedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
  • En az lise mezunu olmak,
  • 01 Ocak 1992 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir
  • Askerlik görevini yapmış veya yapıyor olmak,
  • Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için 19 Eylül 2014 tarihi ve sonrasında terhis olanlar,
  • Sözleşmeli erbaş ve erlerden; başvuru tarihleri içerisinde en az üç (3) yıl görev yapmış ve müteakip sözleşme süreleri içinde olanlar için 29 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1990 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir), Sözleşmeli erbaş ve erlerden, başvuru yaptığı tarihte sözleşme süresini doldurmuş ve sözleşmesini yenilemeden ayrılmış olanlar için Md.3/c deki yaş şartı uygulanacaktır (2019 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir)),
  • Askerî öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak,
  • Yapılacak yazılı sınav (genel kültür ve meslek bilgisi), ön sağlık muayenesi, fiziki kabiliyet ve değerlendirme testleri, uygulamalı mesleki bilgi sınavları ile mülâkat sınavlarında başarılı olmak ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca belirlenen kontenjana girmek,
  • Yaptırılacak güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,
  • Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi, bir cürümden hükümlü bulunmamak, taksirli suçlar nedeniyle altı ay veya daha fazla süre ile hürriyeti bağlayıcı bir cezaya mahkûm olmamak,
  • Verilen ceza ertelense, seçenek yaptırımlara çevrilse, hükmün açıklanmasının geri bırakılması karar verilse veya affa uğrasa dahi, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, irtikap, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, yalan yere tanıklık, yalan yere yemin, cürüm tasniî, ırza geçmek, sarkıntılık, kız, kadın veya erkek kaçırmak, fuhşiyata tahrik, gayri tabiî mukarenet, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlar ile istimal ve istihlâk kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçları ile askerlik hizmeti sırasında firar, amir veya üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat, isyan suçlarından dolayı yahut 22/5/1930 tarihli ve 1632 Sayılı Askeri Ceza Kanununun 148’inci maddesinde yazılı suçlardan mahkum olmamak,
  • En az 164 cm. boyunda olmak koşuluyla, Sayfa-12’de yer alan boy ve kilo oranları tablosunda belirtilen değerler içerisinde bulunmak (Ağırlık, şortlu/eşofmanlı vücut ağırlığıdır. Boy, çıplak ayakla ölçülür.)

BOY KİLO TABLOSU

İLANA BAŞVURACAKLAR BU SAYFADA

Uzman erbaş adayları ile bilgi alış verişi için >>  TIKLA KATIL

ALIM YAPILACAK BRANŞLAR VE BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

  • NOT-1: Asgari 1 dakika su üstünde durabilme ve herhangi bir şekilde 25 metre yüzebilme.
  • NOT-2: Su üzerinde elleri kullanmadan 2 dakika sabit durabilme, 50 metre kurbağalama yüzebilme, 50 metre yan stilde yüzebilme, 50 metre serbest yüzebilme, 4 metre derinliğe serbest dalarak manken çıkarma ve su altına dalarak en az 20 metre ilerleyebilme.
  • NOT-3: Adayların yukarıdaki tablodaki gerekleri karşılamanın yanı sıra, bu kılavuzun 3’üncü maddesinde yer alan başvuru şartlarının tamamını da sağlaması gerekmektedir.
  • NOT-4: Başvurusunu terhis belgesindeki askerlik sınıf/branş/ihtisasına göre yapan adayların, terhis belgelerinde sınıf/branş/ihtisas kodlarının açık isimlerinin de yazması değerlendirme yönünden önem arz etmektedir. Terhis belgesinde sadece sınıf/branş/ihtisas kodu yazan adayların başvuruları değerlendirilemeyecek ve bu husustaki sorumluluk adayın kendisinde olacaktır.
  • NOT-5: Đkmal (Aşçı) branşı adaylar Kamarot görevi de yapacaktır.
  • NOT-6: Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından onaylanmış en az 2 yıldız dalıcı belgesine sahip olup, Kurbağaadam branşına başvuran adayların Fiziki Yeterlilik ve Değerlendirme Sınavı sayfa 14-15’de belirtilen kriterlere göre yapılacaktır.
  • NOT-7: Doldurulamayan kontenjan/kontenjanlar, S.G.K.lığının ihtiyaçları doğrultusunda belirlenecek diğer branş/branşlara aktırılabilecektir.

BAŞVURU EKRANI AÇILDI

Sahil Güvenlik Komutanlığı 2019 yılı uzman erbaş alımı başvuru ekranı , SG resmi internet sayfasından erişime açıldı. İşte başvuru ekranı >>

Başvuru ekranı için TIKLAYIN

Son başvuru tarihi: 30 Eylül 2019

BAŞVURU SONUÇLARINDAN, YENİ UZMAN ERBAŞ ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN