Tek Tip Askerlikte Komando Uzman Onbaşı ve Çavuş Alımı Şartları

Yeni askerlik sistemine geçilmesi ile birlikte askerlik süresi kısalacak. 6 aya düşecek yeni askerlik sistemi ile birlikte silahalındaki asker sayısı azalacak. Bu nedenle uzman erbaş, uzman onbaşı ve sözleşmeli er alımları artacak. Peki yeni sistemde alımlar nasıl olacak? İşte yeni sistemde uzman erbaş alımı.

Tek Tip Askerlikte Komando Uzman Onbaşı ve Çavuş Alımı Şartları

Yeni askerlik sisteminde uzman erbaş alımı nasıl olacak?

Bayramdan önce yürürlüğe gireceği belirtilen , ancak bazı güvenlik zaafiyetleri yaratır endişesi ile bayramdan sonraya ertelenen yeni askerlik sisteminde uzman erbaş alımında askerdekilere öncelik verileceği bildirildi. 

Askerdekilere öncelik verileceğinin açıklanmasının ardından kamubulteni.com 'a yoğun şekilde mesaj atan vatandaşlar , uzman erbaş alımı başvuru şartlarında değişiklik olup olmayacağını merak ettiklerini iletti. Biz de adayların aklındaki soruları yanıtlamak üzere bu haberimizi yazdık.

UZMAN ERBAŞ ALIMINDA ŞARTLAR DEĞİŞECEK Mİ?

Yeni askerlik sistemine geçilmesi ile birlikte sadece silahalıtna alınacak askerlerin , silahaltında kalacağı süreye ve yedek subay astsubay alımına , eğitim durumuna göre askerlik şeklinde değişikliğe gidilecek. 

Uzman erbaş alımı başvuru şartlarında ise herhangi bir değişiklik yapılmayacak. 

MEZUNİYET ŞARTI

Yeni sistemde de uzman erbaş alımları en az ilkokul mezunu adaylar arasından olacak. Uzman onbaşı pozisyonuna en az ilkokul mezunlarından alım yapılacak. Uzman çavuş pozisyonuna ise en az lise mezunu adaylar arasından alım olacak.

YAŞ ŞARTI

Uzman onbaşı ve uzman çavuş alımında yaş şartı ise şu şekilde olacak: "Müracat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü itibariyla 27 yaşını bitirmemiş-28 yaşından gün almamış olmak "

YENİ İLAN NE ZAMAN GELECEK?

Uzman erbaş alımı için Milli Savunma Bakanlığı 'nın Temmuz ayında ilana çıkması bekleniyor. 

UZMAN ERBAŞ ADAYLARI BU SAYFADA

Uzman erbaş ve onbaşı alımını bekleyen adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

HANGİ BRANŞLARA ALIM YAPILACAK?

Uzman çavuş ve onbaşı alımında branşalr ve istenen özel şartlar şu şekilde olacak >>

İlan geldiği anda ilk sizin haberiniz olsun istiyorsanız mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN