Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı Başvurularında Son Saatler

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na en az lise ve dengi okullardan mezun uzman erbaş alımı için 19 Eylül'de başlayan başvuru işlemlerinde son saatlere girildi. Komutanlığın resmi sayfasından, Basın İlan Kurumu ve çeşitli basın yayın kuruluşu aracılığııyla yayımlanan duyuruda, ilgili alıma başvuru işlemlerinin 30 Eylül 2019 tarihinde sona ereceği belirtildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı Başvurularında Son Saatler

Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı Başvurularında Son Saatler
 

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na en az lise mezunlarından erkek uzman erbaş alımı için başvuru işlemleri sg.gov.tr adresinden sona eriyor. İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan resmi duyuruda alımla ilgili, "Başvurular, 19-30 Eylül 2019 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. Başvuru ile ilgili detayların yer aldığı bilgilendirme kılavuzuna, www.sg.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecektir." ifadelerine yer verilirken başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları yerine getirmesi gerektiği belirtilmişti. 

Buna göre adayların, En az lise mezunu olması, 27 yaşını bitirmemiş olması, askerlik görevini yapıyor ya da yapmış olması, askerlik hizmetini yapanlardan terhisin üzerinden en fazla 5 sene geçmiş olması,yapılacak yazılı sınav, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik ve değerlendirme testleri ile uygulamalı sınavlarda (mülakat dahil) başarılı olmak şartlarını yerine getirmesi gerekli. Başvuru yapacak kişilerin Eylül 2019 tarihinde yayımlanan Sahil güvenlik komutanlığı başvuru kılavuzunu dikkatle incelemesi gerekli. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA