KKK Yeni Uzman Onbaşı Alımı, Erbaş Alımı Şartları ve MSB İlan Tarihi

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2019 yılının kalan günlerinde uzman erbaş alımı yapılacak. Peki bu alımda uzman onbaşı alımı yapılacak mı? Uzman onbaşı alımı ilanı ne zaman gelecek? Başvuru genel şartları nedir? İşte detaylar ve alım ile ilgili son bilgiler.

KKK Yeni Uzman Onbaşı Alımı, Erbaş Alımı Şartları ve MSB İlan Tarihi

KKK komando sınıfı uzman onbaşı alımı ilanı bekleniyor.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2019 yılı komando sınıfı uzman  onbaşı alımı ilanı bekleniyor. On binlerce adayın büyük bir merakla beklediği ilan için geri sayım devam ederken adaylar , ilanın ne zaman geleceğini , başvuru şartlarının ne olacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak adaylara yardımcı olmak, son bilgileri paylaşmak için bu haberimizi kaleme aldık.

2019 'UN KALAN AYLARINDA UZMAN ERBAŞ ALIMI YAPILACAK

MSB Kara Kuvvetleri Komutanlığı 'nın 2019 'un kalan günlerinde uzman erbaş alımı için ilana çıkacak. Geçtiğimiz sene, ilk aylarda yaptığı uzman erbaş alımlarının ardından  Eylül-Ekim aylaırnda uzman erbaş alımı ilanına çıkan Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Ekim ayının sonuna kadar başvuruları almıştı.

Yine bu yıl da Eylük Ekim aylarında ilanın yayımlanması ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine uzman erbaş alımı yapılması bekleniyor.

UZMAN ONBAŞI ALIMI OLACAK MI?

MSB, yayımladığı uzman erbaş alımlarını branşlara göre yapmaktadır. Örnek olarak geçtiğimiz gün yayımlanan Deniz Kuvvetleri ilanında 16 branşa alım yapıldı. 

Yayımlanacak yeni ilanda da farklı branşlara alım yapılması bekleniyor. Ancak komando uzman onbaşı alımı yapılacağı henüz kesinleşmedi.

ONBAŞI ALIMI OLMALIDIR

Yeni askerlik sistemine geçilmesi ile birlikte asker açığı oldukça arttı. Bu nedenle yeni alımda komando uzman onbaşı alımı yapılmalı, ilkokul mezunlarına askeride istihdam yolu açılmalıdır. 

O ADAYLARA ÖNCELİK

Komando, piyade ve diğer branşlara yapılacak uzman erbaş alımında askerde olanlara öncelik verilecek. 

Uzman onbaşı alımında adayların en az ilkokul mezunu olması şartı aranmaktadır.  Uzman erbaş alımında ise alımlar en az lise mezunu adaylar arasından yapılır.

Diğer şartlar ise şu şekilde;

Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış veya başvurduğu esnada yapıyor olmak,

Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak (28 Ocak 2014 tarihi ve sonrasında terhis olanlar),

Müracat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü itibariyla (01 Ocak 2019 tarihi itibarıyla) yirmiyedi (27) yaşını bitirmemiş (28 yaşından gün almamış) olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar),

Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay (yedek subay dâhil), astsubay, uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,

İLANI BEKLEYEN ADAYLAR BU SAYFADA TOPLANDI

Uzman onbaşı, uzman erbaş alımlarını bekleyen adaylarla bilgi alış verişi yapmak için TIKLAYIN

UZMAN ONBAŞI VE UZMAN ERBAŞ ALIMI İLANI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN