2019-1 Jandarma Uzman Erbaş Alımında Süreç Hızlandırıldı

Jandarma Genel Komutanlığı 2018-1 asayiş ve komando alımında süreç hızlandırıldı. Seçim aşamalarını geçen adaylara mesajlar gelmeye başladı.

2019-1 Jandarma Uzman Erbaş Alımında Süreç Hızlandırıldı

Uzman erbaş alımında süreç hızlandırıldı. 

Jandarma Genel Komutanlığı 2019-1 asayiş ve komando sınıfı uzman erbaş alımında seçim aşamalarını başarılı şekilde geçen adaylara mesajlar gelmeye başladı.

Ön sağlık, spor, sözlü mülakat aşamalarını başarı ile geçen adaylar, sağlık raporlarını almak üzere hastanelere sevk edildi. Adayların hastanelere sevk edilmesi sonrası mesajlar da gelmeye başladı.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından adaylara gönderilen mesajda adayların bir an önce sağlık kurulu raporlarını alması ve jandarma Genel Komutanlığına göndermesi istendi. Söz konusu mesajda sağlık raporlarını gönderen adayların peyderpey eğitime çağrılacağına yer verildi. 

Sağlık kurulu raporlarını Jandarma Genel Komutanlığına ulaşması sonrası adaylar sırayla eğitime alınacak. Eğitim sonrası adayların atamaları yapılacak.

SÜREÇ HIZLANDIRILDI

Jandarma,, asayiş ve komando uzman erbaş alımlarında süreci hızlandırdı. Yeni askerlik sistemine geçilecek olması ile ülke genelinde 150 bine yakın asker terhis olacak. Askerlerin terhis olacak olması ile oluşması beklenen güvenlik açığı, eğitimleri sona erecek uzman erbaşlardan kapatılacak. 

22 BİN UZMAN ERBAŞ ALIMI İÇİN 40 BİN KİŞİ ÇAĞRILDI

22 bin asayiş ve komando sınıfı uzman erbaş alımı yapılacak. Bu sayı için seçim aşamalarına KPSS ile yaş sınırlamaları sonrası 40 bin kişi çağrıldı. Seçim aşamalarına çağrılan binlerce kişi , mülakatlara girmedi.

Mülakatlarda ise bazı farklı durumlar yaşandı. 50 kişilik mülakat grubundan sağlığa 5-6 kişinin kaldığı da oldu 40 kişinin kaldığı da oldu. Bu nedenle 31 Mayıs 2019 günü sona eren mülakatlar neticesinde 22 bin sayısı tamamlandı mı yoksa tamamlanamadı mı bilinmiyor.

KONTENJAN ARTTIRIMI AÇIKLAMASI HALA GELMEDİ 

Alımlarda Kpss ve yaş sınırlaması nedeniyle on binlerce aday kontenjana giremedi. Kontenjana giremeyen adaylar kontenjan arttırılmasını talep ediyor.

Uzman erbaş alımını bekleyen binlerce genç ile bilgi alış verişi yapmak için  TIKLAYIN

Yeni uzman erbaş alımı ilanı geldiği anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin. 

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN