16 Branşa Uzman Erbaş Alımı-En Az Ortaöğretim

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve en az ortaöğretim mezunu uzman erbaş alımı başvurusunda sona gelindiğine yer verildi. 16 branşa yapılan uzman erbaş alımında detaylar haberimizde. İşte detaylar.

16 Branşa Uzman Erbaş Alımı-En Az Ortaöğretim

16 branşa uzman erbaş alımında başvurular bitiyor.

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı tarafından bir uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda uzman erbaş adaylarına, başvuru için son saatlere girildiği, uzman erbaş alımına müracaat etmek isteyen adayların 2 Ağustos 2019 tarihine kadar başvurusunu yapması istendi.

16 BRANŞA UZMAN ERBAŞ ALIMI YAPILIYOR

Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada aşağıdaki branşlara uzman erbaş alımı yapılacağına yer verildi:

  1. DENİZ İSTİHKAM
  2. DENİZ PİYADE/AMFİBİ
  3. ELEKTRİK (BOBİNAJCI, CAYROCU, ELEKTRONİKÇİ, ÖLÇÜ ALET.ONR, SOĞ. VE YIK.MAK.ONR.)
  4. FOTOĞRAFÇI
  5. İKMAL (AŞÇI)
  6. KADEMECİ (DİZEL.MOT.TAM., OTO ELK.)
  7. KURBAĞAADAM (KUR.YÜZ.)
  8. MEKANİK-1
  9. MEKANİK-2 (BORUCU, DÖKÜMCÜ, FREZECİ, HİDROLİKÇİ, KALIPCI, KAYNAKÇI/SAÇ İŞLEME, KAZANCI, MODELCİ, SICAK DEMİRCİ, TORNACI)
  10. MOTOR
  11. PORSUN (ARMADOR, BOYACI, DÖŞEMECİ)
  12. SERDÜMEN
  13. ŞOFÖR
  14. TELSİZ
  15. TOPÇU
  16. YARA SAVUNMA

BAŞVURU ŞARTLARI

Uzman erbaş alımında başvuru şartları şu şekilde;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
  • En az lise ve dengi okul mezunu,
  • Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış veya başvurduğu esnada yapıyor olmak,
  • OSYM tarafından yapılan ve halen geçerli olan son iki yıl KPSSP3 (lisans), 2018 yılı KPSSP93 (ön lisans) ve 2018 yılı KPSSP94 (lise) puan türü sınav sonuçlarına göre adaylar müracaat edebilecektir.
  • Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için 11 Temmuz 2014 tarihi ve sonrasında terhis olanlar,
  • Müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle (01 Ocak 2019) yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş (28 yaşından gün almamış) olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar),
  • Askerî öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak (hali hazırda subay, astsubay, askeri öğrenci, uzman erbaş veya sözleşmeli er eğitiminde olan adaylardan nasıp edilmemiş, sözleşme yapmamış veya yemin etmemiş olmak),
  • Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,
  • Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak,
  • Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.
  • Askerlik hizmetini yapmakta iken “Askerliğe Elverişli Değildir” olarak terhis edilmemiş olmak,
  • Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması uygun olmak, (Güvenlik soruşturması için adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adres bilgileri kullanılacaktır. Bu nedenle; adayların halen ikamet ettiği güncel adres bilgileri, il/ilçe nüfus müdürlüklerince kullanılan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olması gerekmektedir.)
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak ve herhangi bir kamu kurumuna karşı hizmet yükümlülüğü ve tazminat borcu olmamak,

BOY KİLO TABLOSU

BAŞVURULAR İNTERNETTEN YAPILIYOR

MSB Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 2019 yılı uzman  çavuş alımına başvurular internet üzerinden alınıyor. Başvuru yapmak için aşağıdaki linke gidin.

Başvuru yapmak için tıklayın

UZMAN ERBAŞ ADAYLARI BU ADRESTE

Uzman erbaş adayları ile bilgi alış verişi için TIKLAYIN

JANDARMA UZMAN ERBAŞ- ALIMLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN..,..

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN