TBMM'de "İŞKUR Üzerinden TYP İle İşe Girenler" için Kadro Çağrısı

Toplum Yararına Program kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilenlerin kadroya geçirilmesi için yapılan çağrılara bir yenisi daha eklendi.

TBMM'de "İŞKUR Üzerinden TYP İle İşe Girenler" için Kadro Çağrısı

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, TBMM Genel Kurulu'nda TYP'li işçilerin durumuna ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin dokuz ayı geçmemek kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarında evre temizliği, ağaçlandırma, park, bahçe düzenlemesi, okullarda bakım, onarım, temizlik, vadi ve dere ıslahı, erozyon engelleme gibi işlerde çalıştırıldığını son senelere bakıldığında bu kişilerin sayısının 2 milyona ulaştığını söyleyen Beko, TYP'lilerin en çok çalıştığı yerlerin ise belediye ve okullar olduğunu, seçim öncesi dönemlerde buralarda çok ciddi personel alımları gözlemlendiğini fakat işe yerleştirilenlerin bir çok haktan mahrum kaldığını söyledi.

TYP İŞ HABERLERİ VE DAHA FAZLASINI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE KATILMA İSTEĞİ GÖNDER.

TYP'lilerin iş güvenceli olarak çalışmak istediğini söyleyen Beko, kurumlarında daimi işçi, kadrolu olarak çalışarak bu kişilerin iş güvencesinin sağlanabileceğini söyledi. CHP İzmir Milletvekili TBMM'de yaptığı konuşmada, "Kamuoyunda bilinen adıyla "Toplum Yararına Çalışma Programı" Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla yürütülen bir geçici istihdam çalışmasıdır. İŞKUR'a kayıtlı işsizler dokuz ayı geçmemek üzere çevre temizliği, ağaçlandırma, park, bahçe düzenlemesi, okullarda bakım, onarım, temizlik, vadi ve dere ıslahı, erozyon engelleme gibi işlerde çalışıyor ve son on yıla baktığımızda, toplam çalışan sayısının 2 milyona ulaştığını söyleyebiliriz. TYP'lilerin en çok çalıştıkları yerler ise belediyeler ve okullar. Bu nedenle, TYP programlarında özellikle seçim öncesi dönemlerde çok ciddi bir artış yaşandığını görüyoruz. Bu program AKP tarafından bir siyasi rant aracı olarak kullanılmaktadır; bu durum kabul edilebilir değildir. TYP'liler üç aylık, altı aylık, dokuz aylık geçici iş değil kalıcı iş istiyorlar, TYP'liler çalıştıkları kamu kurumlarının daimi işçisi olmak istiyorlar, TYP'liler kadrolu işçi olmak, güvenceli çalışmak istiyorlar" dedi.