Şartlar Belli Oldu: 81 Şehirde Okullara Personel Alınacak

Türkiye İş Kurumu aracılığıyla personel alımları yapılacak. 81 şehirde okullara mezuniyet şartı olmadan personel alımı yapılacak. Detaylar haberimizde.

Şartlar Belli Oldu: 81 Şehirde Okullara Personel Alınacak

Okullara sınavsız personel alımı için çalışmalar başladı.

Türkiye İş Kurumu aracılığıyla okullara mezuniyet şartı olmadan personel alımı yapılacak. 2019-2020 eğitim öğretim yılında okullarda güvenlik görevlisi, temizlik personeli, hademe ve çevre düzenleme personeli olarak yapılacak personel alımında başvurular için geri sayım başladı.

TYP KAPSAMINDA PERSONEL ALIMI

Türkiye genelinde tüm okullara yapılacak personel alımında adaylar TYP kapsamında istihdam edilecek. Toplum Yararına Program ile alınacak personeller geçici olarak çalıştırılacak. 8 ay boyunca okullarda çalıştırılacak personellere asgari ücret tutarında maaş verilecek ve çalışma süresi boyunca adayların sigorta giderleri devlet tarafından karşılanacaktır. Çalışacaklara yapılacak ödemeler şu şekilde;

  • Asgari ücret (2.020,90 TL)
  • Vergi ve sosyal güvenlik prim giderleri (1.113,14 TL)

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI BELLİ OLDU

İŞKUR TYP kapsamında yapılacak personel alımına başvuru yapacka adaylarda mezuniyet şartı aranmamaktadır. Yaş şartının  da aranmadığı personel alımında başvuru şartları şu şekilde olacak >>

  • Türkiye İş Kurumu 'na kayıtlı olmak,
  • İşsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Başvuru yapacak adayların emekli ve malul aylığı almıyor olması,
  • Öğrenci olmamak (Açıköğretim ve açık lise hariç),

TYP başvurularında ikamet şartı vardır. Adaylar sadece bulundukları il ve ilçelerdeki okullara açılan personel alımlarına başvuru yapabilecek.

ALIMLAR KURA İLE 

TYP kapsamında yapılacak personel alımında adaylar kura ile alınacak. Başvuru yapan adaylar İŞKUR tarafından kuraya tabi tutulacak.

Adaylar haftada 45 saat çalışacaktır. 

İLANI BEKLEYENLER BU SAYFADA

İlanı bekleyen kadın-erkek adaylar bu sayfada >> TIKLA KATIL

TYP NEDİR?

İŞKUR tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada TYP ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır."

İLAN HAZIRLIKLARI BAŞLADI

İŞKUR aracılığıyla yapılacak TYP personel alımları için hazırlıklar başladı. İŞKUR Ağustos ayı sounnda ve Eylül ayının ilk haftasında personel alımları için ilana çıkacak.

İLANLAR GELDİĞİNDE İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN