İŞKUR'dan Gençlere Aylık 808 TL Ödeme-Bir İlk

Türkiye İş Kurumu 'ndan son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada üniversite okuyan gençlere yaz aylarında günlük 67 TL'lik ödeme ile haftada 3 gün iş imkanı sunulacağı bildirildi. İşte program ile ilgili son bilgiler ve detaylar.

İŞKUR'dan Gençlere Aylık 808 TL Ödeme-Bir İlk

İŞKUR 'dan bir ilk.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında yayımlanan yönetmelik ile üniversiteli gençlere yönelik yeni bir karara imza atıldı. Söz konusu karar ile üniversitede okuyan öğrencilerin yaz aylarında TYP kapsamında işe alınacağı bildirildi. 

İşsizliğin yoğun şekilde olduğu zamanlarda Toplum Yararına Program devreye sokuluyor ve kamu kurumları bünyesine geçici olarak binlerce kişi alınıyor. Gençler TYP kapsamında yaz aylarında işe alınacak ve 3 aylık sürede gençler harçlıklarını kazanacaklar . Söz konusu programın adı "Sosyal çalışma programı" (SÇP) oldu.

Habertürk 'ün aktardığı bilgiye göre üniversite öğrencileri, söz konusu program kapsamında kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde çalışacak. Sadece 3 aylık yaz tatilinde çalışacak üniversite öğrencileri, daha fazla çalıştırılmayacak. 

NE İŞ YAPACAKLAR?

Üniversite öğrencileri, Haziran, Temmuz ve ağustos aylarında çalıştırılacak. Yapılacak işler , çalışılacak yerler şu şekilde;

  • Kültürel mirasın restorasyonu,
  • Korunması ve tanıtılması,
  • Kütüphanelerin bakımı ve düzeni,
  • Kamu kurumlarının kültürel
  • Spor hizmetlerinin desteklenmesi

Bu işlerin yanı sıra adaylar İŞKUR tarafından belirlenecek başka işlerde de çalıştırılabilecek.

GÜNLÜK 67 TL ÖDEME YAPILACAK

Söz konusu program kapsamında üniversite öğrencilerine asgari ücret üzerinden günlük ödeme yapılacak. Net asgari ücret üzerinden yapılacak ödeme bu yıl için 67.36 TL olacak ve adaylara çalıştığı her gün için 67 TL ödeme yapacak. 

HAFTADA 3 GÜN ÇALIŞACAKLAR

Öğrenciler haftada 3 gün çalışacak ve ayda toplamda 12 gün çalışmış olacak. Buna göre öğrenciler bir ayda toplamda 808 TL maaş almış olacak. 3 ay çalışacak bir öğrenciye toplamda 2 bin 829 TL ödeme yapılmış olacak.

SİGORTA DA YAPILACAK

Öğrencilerin söz konusu projede sigortaları da yatacak. Çalıştıkları gün sayısında öğrencilerin sigortaları staj sigortasından farklı olarak, malullük, yaşlılık, ölüm aylığı bağlanmasına olanak sağlayan uzun vadeli sigorta olacak. Sigorta süreleri, programa katılan öğrencilerin emekliliklerine sayılacak.

BURS*KREDİ KESİLECEK Mİ?

Öğrencilerin Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan aldıkları burs veya kredilerde kesinti olmayacak.

İlanı bekleyen kadın-erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi ve sohbet için TIKLAYIN

İLANLAR GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN