81 İlde Okullara Sınavsız Personel Alımı Yapılacak

MEB ve İŞKUR işbirliği ile 81 şehirde okullara personel alımı yapılacak. Temizlik personeli, hademe, çevre düzenleme, güvenlik görevlisi gibi kadrolara yapılacak personel alımında başvurular başlıyor. İşte beklenen ilan tarihi ve başvuru şartları ile diğer detaylar.

81 İlde Okullara Sınavsız Personel Alımı Yapılacak

Okullar açılmadan önce binlerce personel alımı yapılacak.

Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı ve İŞKUR işbirliğinde 81 şehirde bulunan okullara personel alımı yapılmaktadır. TYP kapsamında yapılan personel alımlarında adaylar , 81 il ve ilçede bulunan okullarda güvenlik görevlisi ve temizlik personeli olarak çalışmaktadır. 

SINAVSIZ ALIM

Geçtiğimiz yıl yüz binden fazla aday okullara alınmış ve 9 ay boyunca okullarda çalıştırılmıştı. Güvenlik görevlisi, temizlik personeli, hademe, çevre düzenleme, ağaç dikimi gibi işlerde çalıştırmak üzere yapılan personel alımında adaylar , yine eğitim öğretim yılının sonuna kadar okullarda çalıştırılacak.

ASGARİ ÜCRET

2019-2020 eğitim öğretim yılında okullarda çalıştırılacak adaylara , çalışma süresi boyunca asgari ücret tutarında maaş verilmektedir. Çalıştığı süre boyunca Sİgorta giderleri de devlet tarafından karşılanacak adaylar , hafta içi çalıştırılacak.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NELERDİR?

TYP kapsamında okullara yapılacak personel alımına başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki genel şartları taşıması gerekmektedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Türkiye İş Kurumu 'na kayıtlı ve işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olması,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olması,
  • Öğrenci olmaması, (Açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

KURA İLE BELİRLENECEK

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla Ağustos ayının sonunda başlayacak başvurular sonrası adaylar , kura yöntemi ile belirlenecek. 

Ağustos ayında başvuruların alınması sonrası kazanan adaylar kura ile tespit edilecek ve okullar 'ın 9 Eylül 2019 günü açılması sonrası adaylar çalışmaya başlayacak. 

İLANA BAŞVURACAKLAR BU SAYFADA

Okullara yapılacak personel alımlarını bekleyen kadın-erkek adaylar bu sayfada TIKLA KATIL

İLAN GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Okullara personel alımında ilanın Ağustos ayının son haftalarında gelmesi bekleniyor. İlan geldiğinde haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN